Porodična tragedija „Fokstrot“ stiže u bioskope

Film izraelskog reditelja Samuela Maoza „Fokstrot“ će biti na bioskopskm repertoarima širom Srbije od 22. novembra. Ova porodična tragedija je 2017. godine osvojila Grand pri žirija festivala u Veneciji.

Priča prati roditelje vojnika koji je poginuo na dužnosti. Film istražuje načine na koje tuga utiče na pojedince i cela društva, i kako se provlači kroz generacije.

Reditelj Maoz je film okarakterisao kao ples čoveka sa sudbinom. Kako kaže, u pitanju je filozofska parabola koja pokušava da dekonstruiše ovaj nejasan koncept pod nazivom sudbina, kroz priču o ocu i sinu.

Reditelj Samuel Maoz je za ovaj film dobio nagradu za najboljeg reditelja na festivalima u Veneciji, Atini, Izraelu, Kapriju i Luksemburgu. Nacionalni odbor za recenziju filmova je ovo ostvarenje proglasio za Najbolji strani film 2017. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво