Odrastanje mladih na Balkanu tema RTS-ove serije „Moja generacija“

Snimanje igrane serije „Moja generacija“, reditelja Miloša Petričića je u toku. Ona govori o univerzalnim, neprolaznim, ali i aktuelnim temama iz vremena odrastanja mladih na Balkanu. Iako vrlo različitih interesovanja s vremenom upravo dodirne tačke obogaćuju tematski razvoj serijala. Produkcijski seriju potpisuju RTS i „Original film“.

Junaci tinejdž serije Moja generacija su maturanti jedne beogradske gimnazije iz dva odeljenja različitog smera i iz suprotnih smena, čuvene „crvene“ i „plave“. Razgovarali smo sa tumačima likova – Mihajla i Miloša.

„On je dete bogatih roditelja. Jedan od popularnijih u društvu. Tu ima jedan mali problem, on je baš u porocima i u narkomaniji“, priča o Mihajlu glumac Nikola Stanković.

„Od malena (Miloš) se bavi tehnologijom. Inače je pravi drugar i za društvo bi uradio sve. Ali nekad, kao što to bude, dečko se zaljubi“, objašnjava Predrag Vasić.

Pored mladih glumaca koji na različite načine svedoče o osećanjima tinejdžera, njihovim razmišljanjima i prevazilaženju životnih prepreka u priči su i roditelji i profesori – kao neminovnost.

„Odrastanje i sazrevanje kroz prijateljstvo i ljubav. Šareni, bogati, veseli. To su stariji tinejdžeri od 18-19 godina, srednjoškolci, nekakao da se podsete na vrednosti, na kulturu“, ističe reditelj Miloš Petričić.

Emitovanje serije Moja generacija od 44 epizode, planirano je sledeće godine na Prvom programu RTS-a i platformi RTS Planeta.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво