Neverovatan rekord „Južnog vetra“ – 100.000 gledalaca za sedam dana

Najgledaniji film u domaćim bioskopima „Južni vetar“, reditelja Miloša Avramovića, postigao je u prvih sedam dana prikazivanja rekordnu gledanost, a sinoć je i nagradio stohiljaditog gledaoca.

Na projekciji filma u bioskopu „Roda sinepleks“, u prisustvu glumačke i autorske ekipe filma, proglašen je jubilarni gledalac – Beograđanka Sanja Dujović. U znak zahvalnosti, glumci i autori filma Sanji su priredili druženje i večeru za pamćenje.

Proglašenje jubilarnog gledaoca nije bilo jedino iznenađenje za publiku u sali, jer je za njih priređen mini-nastup Milija i Cobija, autora hit saundtreka iz filma.

Najuspešniji domaći film u poslednjih nekoliko godina prikazan je za sedam dana na 77 platnâ i imao je najuspešniji prvi vikend prikazivanja u poslednjih 15 godina.

Nakon svečane beogradske premijere, glumačka i autorska ekipa filma poklonila se, uz ovacije, publici u Novom Sadu, Kraljevu, Kragujevcu, Požarevcu, Lazarevcu, Obrenovcu, Čačku i Mladenovcu.

Druženje reditelja i glumaca sa publikom nastaviće se već danas u Višegradu, potom Banjaluci, Podgorici, Sarajevu i Skoplju, a paralelno sa publikom u regionu moći će da ga vide i gledaoci u Evropi, te uskoro Kanadi i SAD.

Svečana premijera u Beču, na kojoj će biti prisutna glumačka i autorska ekipa filma, održaće se 9. novembra u 20 časova u bioskopu "Uci Kinowelt Millennium City". Dva dana kasnije, 11. novembra, film će biti prikazan u Gracu, Lincu, Inzbruku, Salcburgu i Vilahu.

Pre početka prikazivanja u Austriji, Južni vetar moći će da vidi publika u još pet evropskih zemalja – u Švajcarskoj, Belgiji, Francuskoj, Luksemburgu i Švedskoj.

Film će tokom novembra početi sa prikazivanjem preko okeana u Kanadi, a do kraja godine očekuje se i prikazivanje u SAD.

Glavne uloge u ovom uzbudljivom akcionom trileru tumače: Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Srđan Žika Todorović, Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac, Miloš Timotijević, Jovana Stojiljković, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, Jasna Đuričić, Nela Mihajlović, kao i Hristo Šopov i Ivajlo Zaharijev.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара