RTS 1, RTS 2 i RTS Svet, od sada u ha-de tehnologiji na RTS Planeti

Prvi i Drugi program Radio-televizije Srbije, kao i RTS Svet, od sada možete pratiti u ha-de tehnologiji na našoj multimedijalnoj platformi RTS Planeta.

Prvi smo javni medijski servis koji emituje svoja tri kanala na sopstvenoj OTT platformi, u slici visoke rezolucije, koja je pet puta kvalitetnija od dosadašnje.

Od 1. oktobra ovi kanali biće emitovani i preko satelita, a RTS 1, RTS 2 i RTS Svet uskoro dostupni u ha-de tehnologiji (HD) i svim korisnicima digitalne zemaljske televizije u Srbiji.

broj komentara 5 pošalji komentar
(petak, 14. sep 2018, 14:37) - anonymous [neregistrovani]

Rts Planeta

sadrzinski pripada proslom veku, aplikacija ima mane ako npr na telefonu slusam radio i neko pozove radio preklapa telefon itd itd

(petak, 14. sep 2018, 09:29) - tamo neko [neregistrovani]

Dostupnost

Pa korisnici mts IPTV-a moraju da doplate paket koji sadrži RTS1 HD, tako da nije baš svima dostupan

(petak, 14. sep 2018, 02:05) - 5 [neregistrovani]

Konacno

Ovo je izuzetno dugo ocekivan dogadjaj. Zaista - konacno.
Kada se vec konacno desilo, zelim da cestitam i zahvalim se svima koji su doprineli na bilo koji nacin prelasku na HD. Jako se radujem jer ce konacno svi gradjani Srbije imati savremenu i kvalitetnu sliku na 2 RTS kanala (svi DVB prijemnici u Srbiji su svakako vec HD kompatibilni pa niko nece ostati bez slike ili signala). Bravo.
Sto se tice prethodnog komentara, RTS planeta zaista jos ima neke probleme, u inostranstvu postoje problemi jer je programski info/EPG neupotrebljiv u drugim zonama (osim u CET) a i cesto dolazi do prekida programa zbog autorskih prava, sto vas izbaci iz takta.
Takodje, jos uvek se nepravilno formatira slika na mnogim sadrzajima sto je negledljivo. Kao po pravilu se sav 4:3 sadrzaj na RTS kanalima razvlaci i slika deformira tako, sto je neprofesionalno i jednostavno se ne radi tako.

(četvrtak, 13. sep 2018, 21:47) - Kalesu [neregistrovani]

Živi bili, pa videli

RTS je, eksperimentalno, već imao hd na antenskom prijemu, bilo bi već i vreme da vidimo svu moć dvbt-2 tehnologije. Mađarska televizija to već ima godinama, na "zastareloj" dvbt-1. Što se tiče prenosa, RTS, izvesno, ima otkupljena prava samo za teritoriju Srbije, pa se ne nadajte slici i tonu u inostranstvu, takođe, ni preko platforme "RTS planeta" (da bi bilo jasnije, ovde nema odgovora urednika).

(četvrtak, 13. sep 2018, 16:57) - anonymous [neregistrovani]

uzalud vam trud sviraci

Kad ne radi u inostranstvu kako treba. Plus kad su utakmice blokirate sadrzaj. Moram da koristim EON platformu da bih gledao RTS.