„Ederlezi rajzing“ i „Granice kiše“ na festivalu u Londonu

Srpski film „Ederlezi rajzing“ Lazara Bodrože i srpska manjinska koprodukcija „Granice kiše“ Vlastimira Sudara i Nikole Mijovića biće prikazani u programu "Narrative Discovery" festivala nezavisnog filma "Raindance" u Londonu.

Ederlezi rajzing je domaću premijeru imao u nacionalnom programu ovogodišnjeg Festa i nagrađen kao najbolji film, Bodroža je nagrađen za režiju, Stoja i Sebastijan Kavaca za najbolji žensku, odnosno, najbolju mušku ulogu.

Lazar Bodroža je dobio i posebno priznanje žirija FEDEORA.

Ostvarenje Granice kiše je koprodukcija Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Švedske i Velike Britanije, a u središtu priče je mlada devojka Jagoda koja leto provodi u selima Crne Gore i Republike Srpske i upušta se u vezu sa graničarom Nikolom, hrvatskim vojnikom.

U glumačkoj ekipi su Kristina Stevović, Vahidin Prelić, Robert Budak, Neno Milović, Ognjen Ogi Vujović, Nada Pavićević, Momo Pićurić, Marta Pićurić….

Nastanak oba filma je pomogao i podržao Filmski centar Srbije.

Festival "Raindance" u Londonu, vodeći festival fokusiran na nezavisne filmove na tlu Velike Britanije, biće održan od 26. septembra do 8. oktobra.

broj komentara 0 pošalji komentar