„Putevi rimskih imperatora - U klisuri legionara“ na „Kazan kultu“ u Kladovu

Televizijski film „Putevi rimskih imperatora - U klisuri legionara“ kulturno-umetničkog programa RTS i knjiga „Tvrđave na Dunavu“ izdanje RTS i izdavačke kuće „Prometej“ iz Novog Sada, biće predstavljeni na manifestaciji „Kazan Kult“ u Kladovu.

Manifestacija će biti održana 25.avgusta u biblioteci „Centar za kulturu" u Kladovu koja će tradicionalno, po peti put, biti domaćin „Kazan kulta“ i stručne konferencije pod nazivom „Očuvanje nematerijalnog i prirodnog nasleđa Dunava“, koja se uz partnerstvo sa „Dunav Festom Beograd“ realizuje kroz projekat koji sufinansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Na konferenciji će govoriti predavači iz Srbije i gosti iz Hrvatske, Rumunije i Bugarske.

U okviru umetničko-književno scenskog programa predviđena je promocija knjige „Tvrđave na Dunavu“ grupe autora u izdanju RTS i izdavačke kuće „Prometej“ o kojoj, između ostalih, govoriti Nebojša Bradić, glavni i odgovorni urednik kulturno-umetničkog programa RTS, Dragan Inđić ispred RTS Izdavaštva i Zoran Kolundžija, direktor „Prometeja“.

Na kraju manifestacije sledi projekcija televizijskog filma Putevi rimskih imperatora - U klisuri legionara, urednika i scenariste Svetlane Ilić i reditelja Ivane Stivens, a u produkciji RTS.

„Očuvanje i promocija nasleđa na Dunavu - kroz primer rada na serijalu Putevi rimskih imperatora“, naziv je teme o kojoj će na Konferenciji u Kladovu govoriti Svetlana Ilić i Ivana Stivens.

broj komentara 0 pošalji komentar