Restaurirano „Varljivo leto ’68“ u Kinoteci

Nakon digitalne restauracije u okviru projekta „VIP Kinoteka“, film „Varljivo leto ’68“ će ovog leta ponovo doživeti premijeru na međunarodnom filmskom festivalu „Dunav film fest – Smederevo 2018“.

Za beogradsku publiku besplatne projekcije će biti organizovane 29. avgusta u terminima od 18 i 20.30 časova, u Svečanoj sali Jugoslovenske kinoteke.

Svi zainteresovani za projekcije u Beogradu besplatne karte će moći da podignu na blagajni Kinoteke u Uzun Mirkovoj 1 od ponedeljka, 27. avgusta.

Snimljen u režiji Gorana Paskaljevića, ovo kultno ostvarenje poznato je po fenomenalnoj glumačkoj postavi i odličnoj glumi legendarnog Danila Bate Stojkovića, kao i Mije Aleksića, Slavka Štimca, Mire Banjac, Nede Arnerić, Sanje Vejnović, Ivane Mihić i drugih.

Ostvarenje koje na duhovit način prikazuje ljubavne probleme mladog Petra i njegov odnos sa ocem osvojilo je Gran-pri žirija na Festivalu mediteranskog filma u Bastiji, kao i Gran-pri i nagradu publike u Orleanu, a učestvovalo je na mnogim međunarodnim festivalima.

broj komentara 0 pošalji komentar