Premijera filma „Južni vetar“ otvara Filmske susrete u Nišu

Dodelom nagrade „Pavle Vuisić“ i premijernom projekcijom filma „Južni vetar“ Miloša Avramovića 25. avgusta na Niškoj tvrđavi biće otvoreni Filmski susreti, festival glumačkih ostvarenja, navodi se u saopštenju Filmskog centra Srbije.

Publiku u Nišu očekuje i premijera ostvarenja Granice, kiše Vlastimira Sudara i Nikole Mijovića, film nastao kao koprodukcija Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Švedske i Velike Britanije.

U konkurenciji za nagrade na festivalu, osim pomenutih filmova su i Izgrednici Dejana Zečevića, Prokleti pas Dragana Pešikana, Meso Saše Hajdukovića, Agape Branka Šmidta, Patuljci sa naslovnih strana Milorada Milinkovića, Ederlezi rajzing Lazara Bodrože, Zlogonje Raška Miljkovića, O bubicama i herojima Petra Pašića, Žaba Elmira Jukića i Komik sans Nevija Marasovića.

Za poslednji dan festivala, 31. avgust, osim svečanog zatvaranja i dodele festivalskih odličja, planirana je i projekcija prve dve epizode serije Koreni, nastale po istoimenoj prozi Dobrice Ćosića, a u režiji Ivana Živkovića.

Biće prikazana i dva dokumerntarna ostvarenja Život je mjuzikl, o niškom glumcu Desimiru Stanojeviću, i Neprilagođeni filmski grof, o reditelju Milu Đukanoviću.

broj komentara 0 pošalji komentar