Digitalno „Varljivo leto '68“ na festivalu u Smederevu

Nakon digitalne restauracije u okviru projekta „Vip Kinoteka“, film „Varljivo leto '68“ ovog leta ponovo će doživeti premijeru na međunarodnom filmskom festivalu 23. avgusta u programu „Dunav film fest – Smederevo 2018“.

Za beogradsku publiku besplatne projekcije će biti organizovane 29. avgusta u terminima od 18 i 20.30 časova, u Svečanoj sali Jugoslovenske kinoteke.

Snimljeno u režiji Gorana Paskaljevića, ovo kultno ostvarenje poznato je po fenomenalnoj glumačkoj postavi i odličnoj glumi legendarnog Danila Bate Stojkovića kao i Mije Aleksića, Slavka Štimca, Mire Banjac, Nede Arnerić, Sanje Vejnović, Ivane Mihić i drugih.

Film, koji na duhovit način prikazuje ljubavne probleme mladog Petra kojeg tumači Slavko Štimac i njegov odnos sa ocem, osvojio je Gran-pri žirija na festivalu Mediteranskog filma u Bastiji, kao i Gran-pri i nagradu publike u Orleanu, a učestvovao je na mnogim međunarodnim festivalima.

Projekat „Vip Kinoteka“, nastao u saradnji kompanije „Vip mobajl“ i Jugoslovenske kinoteke, ima za cilj da sačuva i zaštiti ostvarenja koja su obeležila srpsku kinematografiju, a proglašena su za nacionalno kulturno dobro od velikog značaja. Ovim projektom koji trenutno obuhvata deset filmskih ostvarenja započet je dugo očekivani proces digitalne restauracije srpskog filmskog nasleđa.

Svi zainteresovani za projekcije u Beogradu, besplatne karte će moći da podignu na blagajni Kinoteke u Uzun Mirkovovoj, od 27. avgusta.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво