Novi izazov za Gorana Markovića – RTS-ova serija „Delirijum tremens“

Posle uspeha filma „Slepi putnik na brodu ludaka“ i priznanja na međunarodnim festivalima, reditelj Goran Marković je pred novim izazovom. U produkciji Radio-televizije Srbije, uskoro počinje da snima seriju „Delirijum tremens“.

Reditelj u čijem su opusu neka od najznačajnijih ostvarenja srpske i jugoslovenske kinematografije, trajno „inficiran“ pozorištem, profesionalnu radoznalost sada usmerava ka televizijskoj seriji.

„Stvari koje se iz nastavka u nastavak produžuju, postaju mnogo uzbudljivije nego nešto što se dešava u jednom komadu. Jako sam želeo da napravim televizijsku seriju. Rešili smo da od komada koji igra dugo sa uspehom, reč je o Delirijum tremens i koji je o glumcu, jednom jedinom glumcu Predragu Ejdusu, koji igra glavnu ulogu i čiji je život inspirisao tu dramu, rešili smo da snimimo mini-seriju u četiri nastavka i ja se jako radujem“, objašnjava reditelj Goran Marković.

Priča prati poznatog glumca koji se u bolnici oporavlja uz pomoć psihodrame. Gluma je, ispostaviće se, opasna po život ali i potencijalni lek. Život uz dva vrhunska glumca, izoštrio je pogled Gorana Markovića.

„Posmatrati iz vizure glumca i razumeti glumca je nešto što je najvažnije u našem poslu. Sve počinje odatle, od glumačke reakcije, sve, drama, dramaturgija, razvoj priče, sve počinje od prve reakcije glavnog junaka, ili jednog od junaka“, smatra Marković.

Jedini izbor za glavnog junaka u pozorišnoj predstavi bio je Predrag Ejdus. I sada je.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара