Uz trubače i suze snimljeni poslednji kadrovi 4. sezone „Vojne akademije“

Završeno je snimanje 4. sezone igrane TV serije „Vojna akademija“. Po idejnom konceptu producenta Nebojše Garića, scenaristi su bili Gordan Mihić, Boban Jeftić i Zorica Cvijetić. Produkcioni proizvod je RTS-a, „Nire-Pro“ i Ministarstva odbrane. Rediteljskom palicom od početka serijala vešto je upravljao Dejan Zečević.

Za sedam godina, na više od 400 lokacija, sa 250 glumaca i više hiljada vojnika i statista snimljeno je 50 epizoda jedne od najgledanijih serija na našem programu.

Prvu epizodu 2012. godine gledalo je 2,22 miliona gledalaca, što označava seriju najgledanijom u Srbiji i u Evropi, piše Vikipedija.

Nadomak Beograda zabeleženi su poslednji kadrovi ove sezone uz trubače i u suzama.

„Glavna stvar koja karakteriše ovu seriju je verovatno emocija. Što je nešto što publika prepoznaje i što voli već godinama. Nadam se da će im ova, četvrta, sezona ponuditi nešto što će voleti i što će pamtiti“, smatra reditelj Dejan Zečević.

„Prikazali smo vojsku, prikazali smo Srbiju, patriotizam i sve što nam je u startu bilo planirano, a to je da pokažemo seriju čisto, da pokažemo seriju mladoj publici, da pokažemo sve lepote ali i teškoće vojničkog poziva“, ističe potpukovnik-konsultant Željko Novović.

Kroz ovu modernu bajku jedinstvenog šarma od prve epizode vodila nas je i Olga Odanović sa Milijardom, likom koji tumači.

„Ta njena prostodušnost koja je negde na ivici dokumentarnosti, ja mislim da su ljudi zato zavoleli Milijardu“, kaže glumica Olga Odanović.

Novih 12 epizoda serije Vojna akademija gledaćete krajem godine.

broj komentara 3 pošalji komentar
(petak, 06. jul 2018, 08:26)
anonymous [neregistrovani]

lepo

Lepo, ali nadam se da 4. sezona nece da lici na drugu, jer je treca prakticno ista kao prva sezona, osim sto je Ris zavrsio onako, verovatno zbog obaveza na snimanjima drugih filmova i serija.

(petak, 06. jul 2018, 03:45)
Nenad [neregistrovani]

Narod je hrabro

uz trubače i suze.

(četvrtak, 05. jul 2018, 20:48)
anonymous [neregistrovani]

Legenda

kaže da je Zečević nekad skinuo kačket i naočare.