Biković: Kan je selo baš kao i Ravno Selo

Uoči otvaranja filmskog festivala u Ravnom Selu, glumac Miloš Biković kaže da je Kan selo baš kao i Ravno Selo, ali da je postao centar filmske industrije zato što se festival tamo održava već decenijama.

Биковић: Кан је село баш као и Равно Село Биковић: Кан је село баш као и Равно Село

Biković je specijalni gost festivala, a projekcija ostvarenja Led, u kojem on igra jednu od glavnih uloga, otvoriće Film festival Ravno Selo.

Poznati srpski glumac sa izuzetnom karijerom u Rusiji napomenuo je da je njegova dužnost da dođe u mesta kakvo je Ravno Selo, kako bi promovisao kulturu.

„Svuda su ljudi željni kulture, bilo to u Ravnom Selu ili u Parizu. Većina autentičnih autora potiče iz malih mesta kao što je Ravno Selo i sasvim je očekivano da, upravo u tim mestima, promovišu kulturu. U Rusiji, kažu, služim pozorištu, a svaki umetnik treba da služi umetnosti kojom se bavi. To ja činim večeras“, rekao je Biković i dodao da se nada da će u nekim žurnalima o početku festivala biti pominjano njegovo ime.

„Jednom će neko, posle 50 godina, govoriti da je neki glumac Miloš Biković bio gost na drugom izdanju slavnog filmskog festivala u Ravnom Selu“, poručio je Biković.

Mladi glumac je istakao da ga u narednom periodu očekuje mnogo premijera filmova koje je snimio u poslednjih godinu dana.

„Na jesen me očekuje premijera filma Južni vetar, zatim početkom sledeće godine takođe premijere ostvaranja Balkanska međa i Koma. Trenutno radim i seriju i film Ima posle i To je sve o kej“, rekao je Biković.

Osnivač Ravno Selo film festivala Lazar Ristovski kaže da će uskoro to mesto dobiti svoj novi Dom kulture.

„Već me komšije po selu podsećaju da još nisam izgradio novi Dom kulture. Ovaj stari izgoreo je pre dve godine, a filmski festival pokrenuo sam ne bih li skrenuo pažnju javnosti da je ta ustanova potrebna Ravnom Selu“, objasnio je Ristovski.

Obezbedili smo novac za glavni projekat, nakon toga ide tender za izvođače i nadam se da će Ravno Selo uskoro dobiti novi Dom kulture, istakao je glumaci i reditelj.

Govoreći o filmu koji trenutno snima, Ristovski je napomenuo da su velika očekivanja javnosti za ostvarenje koje slika slavnu srpsku vojsku u izazovima Prvog svetskog rata.

„Film će se definitivno zvati Kralj Petar Prvi. Ostalo nam je još mesec i po dana snimanja, a moji apeli za dodatno finansiranje tog projekta za sada nisu urodili plodom. Ponavljam još jednom da nam nedostaje novac ali, kako sam se izvukao iz mnogih zahtevnih situacija u životu, učiniću to i ovaj put“, rekao je Ristovski.

Filmski festival u Ravnom Selu traje do 25 juna.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи