Završeno snimanje televizijske drame „Paviljoni“

Snimanje televizijske drame „Paviljoni“, koju je po drami Milene Marković u scenario adaptirala studentkinja dramaturgije Katarina Mitrović, završeno je u petak 18. maja u studiju Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Ovo je treći (i za ovu kalendarsku godinu poslednji) naslov koji je, pod nadzorom profesora Gorana Pekovića, mentora projekta, i urednika TV drame Marka Novakovića, odgovornog urednika Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa, snimljen u sklopu saradnje Radio-televizije Srbije i Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

U „Pavljonima“ Milene Marković zbivanja se odvijaju na tri nivoa, u tri mikrosredine u kojima su predstavljene tri generacije: najstarija, srednja i najmlađa. Svi su vezani u krug, zato što su sve vreme tražili da im se pruži ljubav.

Umesto ljubavi, nasledili su agresiju i beg od stvarnosti. Srednja generacija to čini kroz sopstvenu mimikriju, idealizujući roditelje, a njihovi potomci – sadašnja generacija – imaju nove načine bežanja od stvarnosti: u drogu i seks.

Reditelj ove TV drame je student na postdiplomskim studijama režije na FDU Dragan Nikolić, direktor fotografije je student kamere Marko Milošević, a producentski posao preuzela je studentkinja produkcije Mina Stojadinović.

Scenografi drame su Nikola Nikolić i Tijana Srdanović, kostimograf je Milena Kostić, a kompozitor muzike za dramu je studentkinja Fakulteta muzičkih umetnosti Milana Milošević.

Uloge u ovoj TV drami poverene su mahom afirmisanim glumcima svih generacija kao i studentima glume sa nekoliko dramskih fakulteta iz Srbije. U drami igraju Ljubivoje Tadić, Anica Dobra, Mira Banjac, Melita Bihalji, Milan Marić, Mladen Sovilj, Marta Bjelica, Branislav Trifunović, Julija Petković, Stefan Vukić i Predrag Vasić.

Snimanjem „Paviljona“, po adaptaciji teksta Milene Marković, kompletiran je plan snimanja tri televizijske drame koje su zajedničkim snagama realizovali RTS i FDU. Pored ovog teksta, u martu i aprilu snimljeni su i naslovi „Ne igraj na Engleze“, po adaptaciji istoimene drame Vladimira Đurđevića, kao i „Beogradska trilogija“, prema drami Biljane Srbljanović, a premijera sve tri televizijske drame očekuje se do kraja godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво