Devet filmova sa Kanskog festivala u srpskim bioskopima

Na predstojećem 71. Međunarodnom filmskom festivalu u Kanu, koji će biti održan od 8. do 19. maja, biće prikazano devet filmova koje je otkupila srpska distributerska kuća „Megakom film“.

Svih devet filmova će se takmičiti za Zlatnu palmu, među kojima je i Everybody Knows, koji otvara Filmski festival u Kanu.

Psihološki triler Everybody Knows, proslavljenog iranskog reditelja i dvostrukog oskarovca Ašgara Farhadija, donosi priču o Lauri i njenoj porodici, koji iz Buenos Airesa dolaze u njeno rodno selo u Španiji na porodičnu proslavu, a neočekivan splet događaja im menja živote.

Glavne uloge u filmu tumače Havijer Bardem i Penelope Kruz.

U ovogodišnjem takmičarskom programu su i novi filmovi proslavljenih autora Žan-Lik Godara i Pavela Pavlikovskog.

Francusko-švajcarski reditelj Žan-Lik Godar predstaviće film Le Livre d'Image, koji je rađen u formi video eseja, dok je Pavlikovski snimio Cold War - romantičnu priču koja je se odigrava u više zemalja pedesetih godina prošlog veka.

MCF je otkupio i filmove En Guerre (At War)" Stefana Brizea, Dogman Matea Garonea, Plaire Aimer Et Courir Vite (Coppy Angel) Kristofa Onorea, Ash Is Purest White, Đia Žang-Kea, Shoplifters, Kore-Eda Hirokazua i Lazzaro Felice, Alis Rorvočer.

Navedni filmovi naći će se na predstojećim filmskim festivalima u Srbiji, kao i u bioskopima.

broj komentara 0 pošalji komentar