Počelo snimanje filma i serije „Kralj Petar Prvi u slavu Srbije“

„Kralj Petar Prvi u slavu Srbije“, radni je naslov filma i serije u produkciji RTS-a i „Zilion filma“. U scenario je utkana priča iz romana Milovana Vitezovića „Čarape kralja Petra“. Na Staroj planini, podno Babinog zuba pala je prva klapa.

Snimljene su prve scene filma koji treba da prikaže albansku golgotu i stradanje srpske vojske i civila u zimu krajem 1915. i početkom 1916. godine, retko obrađivanog perioda srpske istorije na filmu.

„Imamo obavezu da se, na neki način ovim projektom, odužimo svim tim ljudima, i u tom smislu je RTS povukao, čini mi se, pravi potez što je omogućio da se ovaj projekat snima“, istakao je Lazar Ristovski, glumac i producent filma i serije.

Na početku najviše glumačkog posla za Milana Kolaka, u ulozi Marinka Spasojevića, i malog Ivana Vujovića.

„Krenuli smo od najtežih scena pošto je zima na izmaku i onda smo morali da uhvatimo dok još ima snega, tako da smo zapravo krenuli da snimamo celu priču unazad i mislim da je to veoma teško i zbog ritma koji treba da uhvate i glumci i ja“, objasnio je reditelj Petar Ristovski.

Film i serija, kako naglašava Lazar Ristovski, imaće „optimistički nagoveštaj kraja“ kao što je to bilo u Prvom svetskom ratu kada je srpska vojska trijumfovala 1918. godine.

Lazar Ristovski u ulozi kralja Petra priprema ovaj projekat već sedam godina i očekuje da to bude vrhunac njegove karijere.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво