Krstović: Adam je čuvarkuća Nemanjića

Peta epizoda serije „Nemanjići - rađanje kraljevine“ pod nazivom „Monah Simeon“, večeras je na programu, a lik Adama, desne ruke Stefana Nemanje, upečatljivo tumači Miodrag Miki Krstović.

Prisećajući se snimanja i autentičnih lokacija koje su ekipi budile dodatno uzbuđenje, Miki Krstović otkriva da je sa zadovoljstvom oblačio kostim svog Adama, težak 25 kilograma, ali verovatno lakši od preispitivanja iskusnog glumca kako da oblikuje svoj lik.

„Moram da kažem da sam se zaista obradovao kada sam čuo da RTS sprema seriju Nemanjići. Posebno sam se obradovao kada me je reditelj Marko Marinković pozvao i dao mi divnu ulogu u seriji“, priseća se Krstović.

Adam Mikija Krstovića, odan je i posvećen svom gospodaru u teškim vremenima u kojima se uspostavlja država, a brat udara na brata.

„Prvo moje osećanje je bilo da je Adam u stvari čuvarkuća Nemanjića, po svim postupcima i ja sam se tako trudio da ga napravim“, kaže poznati glumac.

Iako je lik kog tumači izmišljen, Krstović ističe da mu ta činjenica nije bila problem.

„Uvek je pitanje da li vam je lakše kada znate lik koji je postojao istorijski ili nije, koji je fikcija. Mislim da je meni bilo lakše, jer sam na osnovu ponuđenog u scenariju pravio taj lik i trudio se da sprovedem liniju kako sam ga doživeo“, istakao je Krstović.

broj komentara 2 pošalji komentar
(ponedeljak, 12. mar 2018, 11:46)
anonymous [neregistrovani]

Vrhunska serija

Peta epizoda je bila odlicna, verodostojno je pokazala koliko je Srbima iz Zete oduvek bilo najvaznije da imaju vlast. Tako je i danas.

(ponedeljak, 12. mar 2018, 00:48)
anonymous [neregistrovani]

T

Serija je svakom epizodom sve bolja i bolja i polako se krece ka ozbiljnoj igranoj seriji. Samo napred!