Animacija u filmu „Zec Petar“ nikoga neće ostaviti ravnodušnim

„Zec Petar“ je igrano-animirana komedija koja po prvi put na veliko platno dovodi ljupku družinu zečeva nastalih od strane književnice Beatriks Poter, početkom 20. veka. Centralna premijera biće održana u Beogradu u subotu 24. marta u bioskopu „Sinepleks Delta siti“, sa početkom u 16.30 časova i tom prilikom posetiocima će se predstaviti glumačka ekipa sinhronizacije.

Анимација у филму „Зец Петар“ никогa неће оставити равнодушним Анимација у филму „Зец Петар“ никогa неће оставити равнодушним

Kako bi što uverljivije preneli lik zeca Petra na veliko platno, reditelj Vil Glak i producent Zareh Nalbandijan su unajmili studio za animaciju „Enimal lodžik“ koji su pre toga radili dugometražni film Lego, kao i i Ples malog pingvina, ali i radili specijalne efekte za Doktora Strejndža, Čuvare galaksije, Osmi putnik: Kovenant, kao i filmove o Hariju Poteru.

Animatori su, sa druge strane, potražili inspiraciju za likove u originalnim ilustracijama koje je nacrtala sama kreatorka, Beatriks Poter.

„Želeli smo da nađemo tu finu crtu u kompromisu između originalnih ilustracije i životinja u stvarnosti, da zadržimo duh originalnih priča i karaktera likova ali da ih nekako osvežimo i pomalo modernizujemo za 21. vek“, izjavio je producent Zareh Nalbandijan.

„Želeli smo da publika zaboravi da je ovo poluanimirani film, i da ga u potpunosti prihvati kao igrano delo. Zapravo, odmah pošto se naviknu da životinje nose odela i govore. Recimo posle prvih nekoliko minuta“, izjavio je reditelj Vil Glak.

Kreatori su istovremeno snimali igrane scene i, relativno grubo, animirali likove koje su potom spajali u jednu celinu kako bi glumci i reditelj mogli da vide oživljeni svet Beatriks Poter.

U želji da glumci imaju što bolju predstavu animiranih likova, a i kako bi imali neku vrstu vizuelne reference, produkcija filma je napravila visokokvalitetne igračke svih životinja koje su onda postavljali na setu na mesta gde će kasnije doći animacija.

Da bi što bolje dočarali svet iz knjiga Beatriks Poter, tvorci Zeca Petra su snimali scene na lokacijama iz knjiga kad god je to bilo moguće.

Takođe, deo filma je snimljen u Sidneju, u Australiji. Zanimljivo je još napomenuti da je Zec Petar jedan od retkih filmova kome je omogućeno snimanje unutar „Harodsa“, čuvene prodavnice igračaka u Londonu.

Film je sinhronizovan na srpski jezik, a u glavnim ulogama našli su se glumci – Stefan Bundalo (zec Petar), Aleksandar Radojičić (zeka Bendžamin), Tamara Aleksić (Bea), Teodora Ristovski (Lula), Iva Stefanović (zečica Lepa), Milica Janketić (Belorepka), dok je glas gospodinu Tomi Makgregoru dao Dejan Dedić.

Simpatična družina zečeva predvođena nestašnim Zecom Petrom stiže u bioskope od 29. marta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се