Dženifer Hadson kao Vini Mandela

Snimanje filma o životu bivše supruge Nelsona Mandele počinje u maju, u Južnoafričkoj Republici. Glavna uloga poverena je oskarovki Dženifer Hadson.

Američka glumica i pevačica Dženifer Hadson igraće Vini Mandelu u filmu „Vini", drami o životu bivše žene prvog crnog predsednika Južnoafričke Republike Nelsona Mandele.

Snimanje filma počeće u maju u Johanesburgu, Kejptaunu i na ostrvu Roben, na kojem je Mandela proveo 18 od 27 godina u zatvoru, objavio je dnevnik Varajeti.

Film će režirati južnoafrički reditelj, veteran Darel J. Rut.

Andre Piters, Rut i Pol L. Džonson napisali su scenario zasnovan na biografiji „Vini Mandela: Jedan život" En Mari du Pre Bezdrob.

Dok je Nelson Mandela, koga Morgan Friman glumi u filmu „Nepobedivi" (Invictus) Klinta Istvuda, univerzalno simpatična figura zbog borbe protiv aparthejda, njegova bivša žena daleko je komplikovanija ličnost.

Vini Mandela bila je majka i supruga koja je podržavala muža i bila u zatvoru zbog poziva na njegovo oslobađanje i borbe protiv aparthejda.

Međutim, njen ugled kasnije je ugrozio sudski proces na kojem su njeni telohranitelji optuženi za ubistvo jednog 13-godišnjaka, za koga su verovali da je bio doušnik vlasti.

Vini Mandela bila je osuđena na šest godina zatvora uslovno, što je kasnije pretočeno u novčanu kaznu.

Pominjalo se, takođe, da je navodno koristila lične veze za krijumčarenje dijamanata iz Angole, što nikad nije dokazano na sudu. Kasnije je osuđena zbog prevare i krađe.

Dženifer Hadson, koja je dobila Oskara za svoj filmski debi u filmu „Devojke iz snova" (Dreamgirls), snimiće i pesmu za film „Vini".

Publika je poznaje i iz filmova „Tajni život pčela" i „Seks i grad".

Posle objavljivanja prvog albuma za koji je nagrađena Gremijem, Dženifer Hadson trenutno u studiju radi na novom albumu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво