Debi Lazara Bodrože na filmskom marketu u Berlinu

Ostvarenje Lazara Bodrože „Ederlezi rajzing“ biće predstavljeno međunarodnim kupcima na predstojećem Evropskom filmskom marketu u Berlinu, obznanio je Geri Hamilton, čelnik kompanije "Arclight Films", koja je obezbedila prava za to ostvarenje.

Oduševljeni smo što ćemo našim kupcima u Berlinu prikazati ovaj moćni, specijalnim efektima nabijen film, rekao je Hamilton i istakao da je Ederlezi rajzing (Ederlezi Rising) inteligentan spoj dva žanra, uzbudljive svemirske avanture i jedinstvene ljubavne priče naglašene izvanrednom slikovnošću.

Lazar Bodroža je svoj debitantski film režirao po scenariju Dimitrija Vojnova zasnovanom na pričama Zorana Neškovića, podseća Filmski centar Srbije uz čiju podršku su film producirali Aleksandar Protić i Džonatan Ingliš.

Glavne uloge tumače Sebastijan Kavaca, slovenački glumac poznat po ulozi u seriji Senke nad Balkanom i međunarodna zvezda filmova za odrasle Stoja.

Film će svetsku premijeru imati na Festu, 25. februara u Centru „Sava“.

Ederlezi rajzing se najavljuje kao uzbudljiva naučno-fantastična priča smeštena u blisku budućnost, koja govori o prvoj misiji na Alfa Kentauri multinacionalne „Ederlezi“ korporacije.

„Ederlezi“ angažuje Milutina, kosmonauta slovenskog porekla, koji je trening prošao u nanovo formiranom futurističkom Sovjetskom Savezu, a kao družbenicu mu dodeljuje Nimani, ženskog androida programiranog da ispuni sve njegove želje.

Pošto mu dosade beskonačne seksualne igre i Nimanino unapred programirano ponašanje, Milutin rešava da ponovo pokrene Nimanin operativni sistem, ali tako da ona funkcioniše samo na osnovu unosa koji su generisani njenim iskustvima sa njim.

Na taj način, pretvara je u nešto najbliže pravoj osobi što android može da postane.

Kompanija "Arclight Films" je jedna od vodećih komapanija za prodaju filmova u svetu. Među filmovima koje nudi nalazi se i Sudar, dobitnik Oskara u kategoriji najboljeg filma, kao i čitav niz poznatih žanrovskih filmova, uključujući oba dela serijala Vučji potok (Wolf Creek).

U ponudi ove kompanije nalaze se novi filmovi glumačkih zvezda kao što su Armi Hamer, Nikolas Kejdž, Džeki Čen, Džet Li, Klajv Oven, Marija Belo, Morgan Friman, Sem Vordington, Danijel Redklif...

"Arclight Films" je nedavno obezbedio prava za dva najnovija filma Pola Šredera (Dog Eat Dog i Iskušenik). Šrederovog Iskušenika (First Reformed), u kojem glume Amanda Sajfred i Itan Hok, beogradska publika će takođe moći da pogleda na predstojećem Festu.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 15. feb 2018, 08:56)
Stojanka Novakovic [neregistrovani]

Radovanje

Ovo se dugo cekalo.