Napeti triler „Berlinski sindrom“ stiže u bioskope

Ostvarenje „Berlinski sindrom“, rediteljke Kejt Šortland, bazirano je na istoimenom romanu autorke Melani Džusten, iz 2011. godine, koji povezuje stokholmski sindrom kao psihološki pojam, sa glavnim gradom Nemačke.

Intenzivan i klaustrofobičan film pruža potpuno drugačiji uvid u temu koja je obrađena mnogo puta, i to radi na sjajan način. Za razliku od mnogih filmova iste tematike, Berlinski sindrom stavlja psihološki profil žrtve u centar pažnje.

Takođe, svaki aspekt filma - režija, gluma, kamera, montaža, muzika i scenografija, čine ga jednim od najzanimljivijih ostvarenja ove godine.

Glavni glumci, Tereza Palmer i Maks Rimelt, briljiraju u svojim ulogama, a rediteljka eksplicitno i detaljno prikazuje degradiranje Klerine ličnosti i njene neobične psihološke promene u zatočeništvu.

„Uživala sam u tumačenju lika Kler i istraživanju njenih nesavršenosti, njene tamne strane, i na kraju njenom otkrivanju same sebe. Nikada ranije nisam igrala tako povučenu i zatvorenu osobu, tako da je to za mene bio veliki izazov“, objašnjava Tereza Palmer.

„Na Berlinski sindrom možemo da gledamo kao na uvrnutu ljubavnu priču u kojoj se mešaju fantazija, strast i avantura i koja se na kraju pretvara u horor. Otkrivamo psihološke dubine glavnog lika Endija, koje uvode publiku u tragičan nastavak veze između njega i Kler“, otkriva nemački glumac Maks Rimelt.

Nakon premijernog prikazivanja u Domu omladine Beograda, Berlinski sindrom će biti na repertoaru domaćih bioskopa od četvrtka, 15. februara.

broj komentara 0 pošalji komentar