Jagodina sačuvala svoj bioskop

U bioskopu Kulturnog centra u Jagodini, koji radi u kontinuitetu, za razliku od mnogih u Šumadiji i Pomoravlju, koji odavno ne postoje, prošle godine prikazano je 120 filmova, koje je gledalo više od 7.000 ljudi.

Bioskopski program spada u redovnu aktivnost Kulturnog centra, filmovi se prikazuju šest dana u nedelji, a sedmi dan, četvrtak, je rezervisan za predstave Gradskog pozorišta, rekao je Tanjugu direktor Kulturnog centra Nebojša Petrović.

Među prikazanim filmovima, 32 su bila namenjena deci, 23 je bilo domaće proizvodnje, a 65 evropske i američke kinematografije, precizirao je Petrović.

„Posebnu pažnju u 2017. godini posvetili smo festivalskim filmovima kao i filmovima iz produkcije evropskih zemalja koje se poslednjih godina probijaju u sam vrh evropske konematografije - Danske, Švedske, Norveške...“, istakao je Petrović.

Prema njegovim rečima, broj posetilaca od 7.000 je značajan da bi se očuvao bioskopski kontinuitet cele godine i da bi bioskop poslovao rentabilno.

„U okviru međunarodne saradnje sa ambasadom Francuske i Francuskim institutom u Beogradu, u našem bisokopu je održano više revija, odnosno ciklusa savremenog francuskog filma“, ukazao je Petrović.

Direktor Kulturnog centra Jagodine podsetio je da bioskop u tom gradu dve godine sarađuje sa distributerskom kućom „Trimark“ u okviru digitalnog bioskopskog programa i da omogućava gledaocima prikazivanje digitalnih filmova tri-de projektorima.

Petrović je dodao da je Kulturni centar uspostavio i saradnju sa festivalom „Slobodana zona“ koji se bavi filmovima nezavisne produkcije i umetničkim ostvarenjima, „tako da je publici u Jagodini i Pomoravlju obezbeđena i retka prilika da uživa u umetničkim filmovima“.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи