Jagodina sačuvala svoj bioskop

U bioskopu Kulturnog centra u Jagodini, koji radi u kontinuitetu, za razliku od mnogih u Šumadiji i Pomoravlju, koji odavno ne postoje, prošle godine prikazano je 120 filmova, koje je gledalo više od 7.000 ljudi.

Bioskopski program spada u redovnu aktivnost Kulturnog centra, filmovi se prikazuju šest dana u nedelji, a sedmi dan, četvrtak, je rezervisan za predstave Gradskog pozorišta, rekao je Tanjugu direktor Kulturnog centra Nebojša Petrović.

Među prikazanim filmovima, 32 su bila namenjena deci, 23 je bilo domaće proizvodnje, a 65 evropske i američke kinematografije, precizirao je Petrović.

„Posebnu pažnju u 2017. godini posvetili smo festivalskim filmovima kao i filmovima iz produkcije evropskih zemalja koje se poslednjih godina probijaju u sam vrh evropske konematografije - Danske, Švedske, Norveške...“, istakao je Petrović.

Prema njegovim rečima, broj posetilaca od 7.000 je značajan da bi se očuvao bioskopski kontinuitet cele godine i da bi bioskop poslovao rentabilno.

„U okviru međunarodne saradnje sa ambasadom Francuske i Francuskim institutom u Beogradu, u našem bisokopu je održano više revija, odnosno ciklusa savremenog francuskog filma“, ukazao je Petrović.

Direktor Kulturnog centra Jagodine podsetio je da bioskop u tom gradu dve godine sarađuje sa distributerskom kućom „Trimark“ u okviru digitalnog bioskopskog programa i da omogućava gledaocima prikazivanje digitalnih filmova tri-de projektorima.

Petrović je dodao da je Kulturni centar uspostavio i saradnju sa festivalom „Slobodana zona“ koji se bavi filmovima nezavisne produkcije i umetničkim ostvarenjima, „tako da je publici u Jagodini i Pomoravlju obezbeđena i retka prilika da uživa u umetničkim filmovima“.

broj komentara 6 pošalji komentar
(ponedeljak, 12. feb 2018, 09:00)
Dejan [neregistrovani]

a pored bioskopa

Bioskop je u "maloj sali" . Pošto je to i kulturni centar pogledajte desetak metara iza gde se nalazi "velika sala". Slikajte i objavite , ništa više !

(nedelja, 11. feb 2018, 21:12)
anonymous [neregistrovani]

"Šteta"

Ma, nemoguće da nisu sve upropastili. A tako su bili pedantni, skoro nemački

(nedelja, 11. feb 2018, 19:34)
Zaza [neregistrovani]

Bioskop

Za svaku pohvalu!I pored evidentne piraterije bioskop je zakon!

(nedelja, 11. feb 2018, 19:00)
anonymous [neregistrovani]

Суверенитет биоскопа

Тако се брани биоскоп!

(nedelja, 11. feb 2018, 18:03)
anonymous [neregistrovani]

Браво

Јагодинци су изузетни. Пример како култура живи и унутрашњости.Имао сам ту част да га посетим. Браво.

(nedelja, 11. feb 2018, 17:02)
Пролазник [neregistrovani]

Биоскоп

Свака част!