Burna prošlost i složena sadašnjost

Nova drama Rebeke Miler „Privatni životi Pipe Li", snimljena prema njenom bestseleru, govori o ženi koja prolazi kroz krizu srednjih godina kada se sa znatno starijim suprugom preseli u provinciju. Dok se priseća svoje burne prošlosti, Pipa Li pokušava da se izbori sa mesečarenjem i osećanjima prema komšiji Krisu...

„Privatni životi Pipe Li" (The Private Lives of Pippa Lee) je drama scenaristkinje i režiserke Rebeka Miler, zasnovan na njenom istoimenom romanu.

Glavni lik Pipa Li (Robin Rajt Pen) možda izgleda kao savršena i uglađena supruga, ali istina je malo drugačija i ona je umorna od skrivanja svoje prošlosti.

Pipa Li, koja ima pedesetak godina, nedavno se, zajedno sa mnogo starijim mužem Herbom, (Alan Arkin, dobitnik Oskara za sporednu ulogu u filmu „Mala mis Sanšajn") preselila u novu kuću u provinciji u Konektikatu, nakon što je Herb imao ozbiljnih zdravstvenih problema, pa mu je lekar preporučio da „uspori tempo".

Iako je lepa, šarmantna i naizgled savršena domaćica, Pipa Li nije samo to: ona je mnogo složenija osoba, koja ima burnu prošlost, mada to ne pokazuje svima.

Istovremeno, muče je i problemi iz sadašnjosti: mesečarenje i prisustvo atraktivnog, ali komplikovanog komšije Krisa (Kijanu Rivs).

Dok je bila tinejdžerka, Pipa je živela sa nezainteresovanim očuhom i neurotičnom majkom Suki (Marija Belo iz filma „Nasilnička prošlost"), zavisnicom od amfetamina.

Da bi pobegla iz ovakvog okruženja, Pipa odlazi u Njujork kod tetke Triš (Robin Vajgert - Kalamiti Džejn iz serije „Dedvud"), ali tamo saznaje da je njena tetka lezbejka i da je u vezi sa Kit (Džulijen Mur), koja je specijalizovana za fotografisanje sadomazohističnih scena.

Mlada Pipa ubrzo potpada pod Kitin uticaj i ulazi u svet droga i promiskuitetnog života, iz čega će se spasti kada upozna Herba, harizmatičnog i uspešnog izdavača, trideset godina starijeg od nje.

„Privatni životi Pipe Li", priča o krizi srednjih godina, je mešavina drame, mračne komedije i oštre satire.

Ovo ostvarenje, u kojem glume još i Vinona Rajder i Monika Beluči, premijeru je imalo na Berlinskom filskom festivalu još 9. februara, dok u SAD prikazivanje počinje od 27. novembra.

Kritika je uglavnom pozitivno ocenila film, a posebno se ističe gluma Robin Rajt Pen.

Rediteljka, scenaristkinja, spisateljica i glumica Rebeka Miler, poznata je i kao ćerka dramskog pisca Artura Milera i kao supruga glumca Danijela Dej-Luisa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво