„Oblik vode“ vodi sa 12 nominacija za nagrade BAFTA

Ostvarenje Giljerma del Tora „Oblik vode“ vodi po broju nominacija za nagrade Britanske akademije za film, prenosi „Rojters“.

Fantastična drama koju kao reditelj i scenarista potpisuje Giljermo del Toro donela je meksičkom sineasti Zlatni globus za režiju, a sada i 12 nominacija za nagrade BAFTA.

Slede drama Najmračniji sat Džoa Rajta i crna komedija Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju Martina Mekdone sa po devet nominacija, dok Blejd raner 2049 Denija Vilneva i Denkerk Kristofera Nolana imaju po osam.

Seli Hokins (Oblik vode) i Frensis Mekdormand (Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju) su nominovane za nagradu BAFTA za najbolju glavnu žensku ulogu, a za isto priznanje za najbolju mušku ulogu pretenduju Danijel Dej-Luis i Geri Oldman.

Oblik vode je nominovan u kategorijama za najbolji film, za direktora fotografije, dizajn kostima i vizuelne efekte, dok je Del Toro nominovan za režiju i originalni scenario.

Kristofer Plamer je nominovan za najbolju sporednu ulogu za portret naftnog tajkuna Džona Pola Getija u filmu Sav novac sveta Ridlija Skota.

Plamer je preuzeo ulogu nakon što je Skot odlučio da iz filma izbaci sve scene sa Kevinom Spejsijem zbog optužbi za seksualno uznemiravanje.

Za najbolji britanski film nominovani su filmovi Staljinova smrt (The Death of Stalin), Lejdi Makbet (Lady Macbeth), Božja zemlja (God's Own Country) i Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju.

Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju trijumfovao je na dodeli Zlatnih globusa sa četiri nagrade.

broj komentara 0 pošalji komentar