Daleko od dobrog

Robert de Niro u filmu "Everybody's Fine" tumači lik Frenka, oca koji je oduvek bio strog prema deci, jer je želeo da oni budu uspešni i srećni. Sad kada je postao udovac, niko od njih ga nije posetio za praznike, pa zato Frenk odlučuje da otputuje kod svakog ponaosob, da bi otkrio kakvi su zapravo njihovi životi...

„Svi su dobro" ("Everybody's Fine") režisera i scenariste Kirka Džounsa je mešavina drame i komedije, sa Robertom De Nirom, Kejt Bekinsejl, Semom Rokvelom i Dru Barimor u glavnim ulogama.

De Niro glumi lik Frenka, čoveka koji je bio strog prema deci i od njih je uvek zahtevao da naporno rade, kako bi uspeli u životu.

Njegova supruga je oduvek služila kao „mirotvorac" i posrednik u njihovim odnosima.

Sada, kada je ona umrla, situacija se izmenila, što se najbolje pokazuje kada za praznike niko od njegove dece ne dođe da ga poseti.

Uprkos savetima lekara, koji mu je zbog bolesti pluća preporučio da miruje, Frenk kreće na put da bi otkrio zašto njegova dva sina i dve ćerke ne žele da ga posete.

Iako mu je supruga uvek govorila da je su „svi dobro", očigledno je da to nije istina, jer kada Frenk krene u Njujork kod sina slikara, otkrije da je on nestao.

Zatim odlazi kod mlađe ćerke (Kejt Bekinsejl), koja živi sa mužem i sinom u Čikagu. Ona bi želela da on što pre ode, ali je jasno da i kod nje nešto „ne štima".

Drugi sin (Sem Rokvel) bavi se zanimanjem koje Frenk nije očekivao, a starija ćerka (Dru Barimor) tvrdi da je srećna što radi kao plesačica u Las Vegasu, iako se čini da ni to nije istina.

Tek kada se Frenkovo zdravlje pogorša, on će zahtevati od dece da mu kažu pravu istinu.

A istina je da je suviše očekivao i zahtevao od svoje dece i da su se oni, da ga ne bi razočarali, samo pretvarali da su srećna porodica.

Ovo ostvarenje zasnovano je na italijanskom filmu "Stanno tutti bene" Đuzepea Tornatorea iz 1990. godine, koji je bio u zvaničnoj konkurenciji za Zlatnu palmu na Filmskom festivalu u Kanu. Premijera filma je 4. decembra u SAD.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво