Stiže „Legenda o Kolovratu“, film koji je oduševio Putina

Najveći produkcijski poduhvat ruske kinematografije stiže na više od 30 ekrana u Srbiji. Premijera „Legende o Kolovratu“ održaće se 4. januara u 20 časova u bioskopu „Sinepleks“ u tržnom centru „Ušće“, nakon čega film nastavlja bioskopski život u regionu. Specijalni gost na premijeri biće glumac Ilja Malakov koji u filmu tumači ulogu Kolovrata.

Malakov je član Guberskog pozorišta u Moskvi, gde je odigrao brojne uloge, a za rolu Kolovrata izabran je među više od 30 kandidata. Oduševljenje filmom, ali i samim Malakovim nije krio ni predsednik Rusije Vladimir Putin.

Zbog velikog interesovanja prvog čoveka Rusije, organizovana je posebna pretpremijera, nakon koje je Putin čestitao celoj ekipi na odličnom filmu.

„Film je impresivan, dira u dušu, imam utisak da će ljudima biti zanimljiv. Ideja je odlična“, rekao je Putin i dodao da mu je mladi Malakov novi omiljeni glumac.

Po sletanju u Beograd, Ilja Malakov istakao je da je veoma uzbuđen zbog dolaska u Beograd i nestrpljiv da čuje utiske nakon beogradske premijere.

Komentarišući pripreme za snimanje ilma, Malakov je rekao: „Bilo je teško, naročito scene borbi, ali i veoma uzbudljivo. Svaki dan mo trenirali mesecima i za to vreme postali veoma dobar tim koji se maksimalno posvetio vojim zadacima. To je za mene bilo inspirativno i mislim da su to gledaoci prepoznali. Nadam se da će isto videti i publika u Srbiji“.

Film Legenda o Kolovratu, kao najveći produkcijski poduhvat u ruskoj kinematografiji, do sada je u Rusiji pogledalo više od pet miliona ljudi.

U 13. veku mongolske ratne horde i njihov vođa Batu Kan kontrolisali su većinu sveta. Kako su se kretali ka Evropi, Mongoli su napadali preostale ruske kneževine koje su im se našle na putu.

Ipak, njihove planove kvari taj mali odred snažnih junaka na čelu sa misterioznim hrabrim ratnikom, koji im se suprotstavlja. Režiju potpisuju Džanik Fajziev i debitant Ivan Šurkovetski. Glavne uloge tumače Ilja Malakov, Aleksej Serebrijakov, Aleksandr Ilin.

Regionalna prava za ovaj film ima kuća „Foks vižn“, a distribuciju za Srbiju i Crnu Goru radi „Fejm solušns“. Karte za sutrašnju premijeru filma su u prodaji.

broj komentara 5 pošalji komentar
(sreda, 10. jan 2018, 12:12)
anonymous [neregistrovani]

Kolovrat

Štit možda liči na vikinški, kad pogledaš film videćeš da su drugi ruski ratnici imali štit drugačijeg oblika, ali je naziv kolovrat slovenski i označava sunce i životni ciklus koji se stalno okreće.

(petak, 05. jan 2018, 23:47)
Cile [neregistrovani]

<3

Oduševljena sam! Film je divan! Počev od radnje, glumaca, kostimografije, svega! Svo vreme držao mi je pažnju! Fantastičan film!! Svaka čast svima koji su na njemu radili!!!

(sreda, 03. jan 2018, 17:46)
anonymous [neregistrovani]

Република Српска

@karte u prodaji
не знам да сам такву глупост пуно пута прочитао...дал` љубав ил` је пиво?

(sreda, 03. jan 2018, 16:47)
anonymous [neregistrovani]

Karte u prodaji?

Ja sam mislio da će ulaz da bude džaba? Pa toliko volimo tu Rusiju, da su nam bar mogli toliko učiniti...

(sreda, 03. jan 2018, 16:44)
anonymous [neregistrovani]

Štit koji nosi ratnik je vikinški.

Dugačka i tanka sjekira je takoðer vikinška. Vikinzi su osnovali Rusiju (Kijevski Rus) u 9 vijeku n. e.
Rurik je praotac svih Rusa.