Večeras premijerno prva epizoda serije „Nemanjići – rađanje kraljevine“

Serija o dinastiji Nemanjića od večeras na programu RTS-a. U 20 časova videćemo prvu epizodu serije „Nemanjići, rađanje kraljevine“, rađene po scenariju Gordana Mihića i u režiji Marka Marinkovića.

Ekranizacija loze Nemanjića i tog dela srpske istorije prvi put je pred gledaocima.
Na početku serije vraćamo se u vreme sticanja moći Nemanjića.

Poslednjeg dana 2017. godine na putovanje u 12. vek vode nas glumci Mladen Nelević, Dubravka Mijatović, Miodrag Krstović, Meto Jovanovski i Goran Sultanović.  

broj komentara 4 pošalji komentar
(subota, 06. jan 2018, 17:23)
anonymous [neregistrovani]

nemanjići

kolliko epizoda ima serija.

(četvrtak, 04. jan 2018, 00:26)
Zvonko Petrović [neregistrovani]

Trejler odličan

Za razliku od trejlera, koji ima odličan ritam i nosi nas u vihor nekadašnjih zbivanja, prva epizoda je bila kao izduvan balon. Koliko neko mora poznavati istoriju Srbije da bi shvatio šta se dešava u onako pretandrljanoj priči?! Pokušavam da pronađem epizodu da bih je ponovo pogledao i čuo da li se ćerka zaista ocu obrati sa "tata", ili mi se samo učinilo. Vidim iz kritika da je bilo još teških jezičkih grešaka. Prva epizoda je za mene bila zaista gotovo ništa od toliko najavljivanog.

(sreda, 03. jan 2018, 20:47)
Goran [neregistrovani]

komentar

Gospođo ja suviše cenim i volim svoje poreklo, istoriju i tradiciju da bih mogao da se složim sa vama. Ništa tuđe meni nije lepše niti imam nameru da blatim svoje. Možda samo nije trebalo unapred toliko hvaliti kao što ne treba unapred kuditi. Ali ja ipak moram reći meni je ovo slabo i žao mi je zbog toga.

(utorak, 02. jan 2018, 11:19)
Rada K. P. [neregistrovani]

Nemanjći

Sjajan projekat. Nastavite sa takvim projektima do današnjih dana, jer veći deo našrg maroda nezna svoju istoriju, tradiciju, kultiru i postokanje. Nama je tuđe sve lepše, dok svoje blatimo i gazimo. Srećno do sledeće serije