„Stado“ najbolji film festivala u Gračanici

Za najbolje ostvarenje trećeg Kosovo i Metohija međunarodnog filmskog festivala publika je izglasala komediju „Stado“ reditelja i glumca Nikole Koja.

Festival KMMFF zatvorio je reditelj Danilo Bećković, čiji su filmovi Mali Budo i Jesen samuraja osvojili nagradu publike za najbolji domaći film na prvom i drugom izdanju festivala, navodi se u saopštenju organizatora.

Bećković je na zatvaranju festivala rekao da je zadovoljan što se treći KMMFF održava baš u Gračanici i istakao da je veoma važno da je festival organizovan, pohvalivši koncept programa koji je kombinacija filmova za decu i domaće produkcije iz prethodne godine.

„Prezadovoljni smo, pre svega, ljudima ovde i nekako nam je to najveći utisak. Želim da se zahvalim Domu kulture 'Gračanica' i entuzijazmu svih koji su bili uključeni u organizaciju“, rekla je koordinatorka festivala Sara Brkić, dodajući da je poseta bila bolja u odnosu na prošlu godinu bez obzira na to što je ovogodišnje izdanje festivala održano tokom radne nedelje.

Ivan Stojković iz Doma kulture „Gračanica“ zahvalio je publici „koja je bila veoma dobar saradnik na festivalu“. Stojković je istakao da su Evropski kulturni forum i Dom kulture „Gračanica“ prezadovoljni kako je protekao festival.

Na trećem Kosovo i Metohija međunarodnom filmskom festivalu (KMMFF), pod sloganom Ovde! u organizaciji Evropskog kulturnog foruma od 13. do 15. decembra u Domu kulture „Gračanica“ prikazano je ukupno 14 filmova.

Prihod od ulaznica projekcije filma na Mlečnom putu Emira Kusturice, koji je prikazan prvog festivalskog dana, organizatori su prosledili u dobrotvorne svrhe, Centru za osobe ometene u razvoju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи