Nolan, Spilberg i Ridli Skot u trci za Zlatni globus

U Los Anđelesu su objavljene nominacije za nagradu Zlatni globus, filmsku nagradu koja najbolje nagoveštava ko bi mogao da dobije čuvenog Oskara naredne godine u februaru.

Za najbolji film u kategoriji drame nominovana su ostvarenja Call Me by Your Name, zatim Denkerk i filmovi The Post, Oblik vode i Three Billboards Outside Ebbing, Missouri.

Za najbolji film u kategoriji komedije i mjuzikla nominovani su The Disaster Artist, Get Out, The Greatest Showman, Ja, Tonja i Lady Bird.

Najbolji glumac u kategoriji drame biće jedan od sledećih umetnika: Timoti Čalamet, Danijel Dej Luis, Tom Henks, Geri Oldman i Denzel Vošington.

Zlatni globus za najbolju žensku ulogu u drami poneće jedna od ovih glumica: Džesika Čestejn, Seli Hokins, Fransis Makdormand, Meril Strip i Mišel Vilijams.

U kategoriji za najboljeg glumca u komediji ili drami konkurišu Stiv Karel, Ansel Elgort, Džejms Franko, Hju Džekmen i Danijel Kaluoja.

Najbolja ženska uloga u istoj kategoriji dovela je u takmičenje pet glumica: Džudi Denč, Helen Miren, Margot Robi, Seršu Ronan i Emu Stoun.

Zlatni globus za najboljeg reditelja otići će u ruke Giljerma del Toroa, Martina Mekdona, Kristofera Nolana, Ridlija Skota ili Stivena Spilberga.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи