Filmovi „Bez ljubavi“ i „Duhovi Ismaila“ stižu u bioskope

Najzapaženiji filmovi 23. Festivala autorskog filma, „Bez ljubavi“ i „Duhovi Ismaila“ stižu u bioskope 7. decembra. Ova ostvarenja nagrađivana na svetskim festivalima, prema rečima kritike, spadaju u kategoriju najboljih evropskih filmova u 2017. godini, a sada će i domaća publika imati priliku da ih pogleda u okviru redovnih bioskopskih repertoara.

Drama „Bez ljubavi“, trenutno jednog od najcenjenijih ruskih reditelja Andreja Zvjaginceva, donosi priču o bračnom paru koji prolazi kroz razvod i pokušava da pronađe svog sina, koji je nestao usred jedne od njihovih svađa.

Upitanju je veliki, snažan, uzbudljiv, potresan film, koji nas podseća da imamo pravo i možemo da uništimo svoj, ali ne i živote drugih.

„Bez ljubavi“ ispituje porodicu kao instituciju i izuzetno snažno deluje na posmatrača.

Ruski film je imao svetsku premijeru na festivalu u Kanu, gde je Zvjagincev dobio nagradu kritike, a uspešan niz nastavljen je i u Londonu i Minhenu.

Film Andreja Zvjaginceva izabran je za predstavnika ruske kinematografije za nagradu Oskar u kategoriji stranog filma, čije će nominacije biti zvanično objavljene početkom 2018. godine.

U francuskom filmu „Duhovi Ismaila“, koji je otvorio ovogodišnji Kanski festival, glavne uloge tumače Marion Kotijar i Metju Amalrik, a režiju potpisuje reditelj Arnoa Deplešen.

Priča prati život Ismaila Vijara, reditelja koji započinje snimanje novog filma, inspirisanog svojim bratom diplomatom za koga veruje da je špijun.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара