„Ubistvo svetog jelena“, Nikol „uradila domaći zadatak“

Ova jesen donosi još jedno maestralno ostvarenje reditelja Jorgosa Lantimosa – film „Ubistvo svetog jelena“ sa Nikol Kidman i Kolinom Farelom u glavnim ulogama. Australijska glumica, otkriva reditelj, „uradila je domaći zadatak“ i ostvarili su saradnju nakon jednog neuspešnog pokušaja.

„Убиство светог јелена“, Никол „урадила домаћи задатак“ „Убиство светог јелена“, Никол „урадила домаћи задатак“

Britanski list Gardijan film Ubistvo svetog jelena ocenio je kao surovu osvetničku sagu, dok ga Fajnenšel tajms naziva vrhuncem psihološkog horora.

Lantimos je reditelj sa vrlo prepoznatljivim stilom režije, a poznat je i po kontinuiranom radu: „U jednom trenutku sam shvatio da bih radije snimao manje filmove koje mogu da kontrolišem, nego mnogo veće filmove u kojima nisam u mogućnosti da ispratim svoju viziju“.

Poznato je i da Jorgos Lantimos uvek sa određenom dozom predostrožnosti ide na razgovore sa glumcima koji bi potencijalno mogli da postanu deo njegovih filmova.

Tako je bilo i sa Nikol Kidman sa kojom prvo nije uspeo da ostvari saradnju na filmu Jastog, ali su održavali kontakt, zato što je prema njegovom mišljenju Nikol „uradila domaći zadatak“ i prošla test.

„Nikol traži filmske stvaraoce nakon što se upozna sa njihovim radom, jer tada zna da sigurno hoće da radi sa njima“, istakao je Lantimos i dodao da su oboje znali da se dopadaju jedno drugom.

„Očigledno je bilo da se ona meni svidela. Takve stvari se brzo saznaju“, kaže reditelj.

Film Ubistvo svetog jelena domaća publika će imati priliku da pogleda od 23. novembra u bioskopima širom zemlje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво