Projekat „Govori da bih te video“ nagrađen u Solunu

„Eurimažova“ nagrada u iznosu od 50.000 evra na Međunarodnom filmskom festivalu u Solunu dodeljena je projektu srpskog filma „Govori da bih te video“ Marije Strajnić, jer je procenjeno da je u pitanju film koji će pomeriti granice filmskog izraza i doprineti obnovi evropskog filma, navodi se u saopštenju Filmskog centra Srbije.

Na Međunarodnom filmskom festivalu u Solunu, navodi se u saopštenju Filmskog centra Srbije, dodeljene su nagrade u nekoliko kategorija, a u programu Agora: Work in Progress, u kojoj se za nagradu "Eurimages Lab Project Award" takmičilo 11 projekata, pobedio je projekat srpskog filma Govori da bih te video.

Reč je o srpsko-hrvatskoj koprodukcija u režiji Marije Stojnić i produkciji Marije Stojnić i Miloša Ivanovića, dok su koproducenti Tibor Keseri i Vanja Jambrović.

U saopštenju se podseća da je projekat navedenog filma u martu ove godine dobio nagradu „Zagreb Doks PRO“, a da će Marija Stojnić i Miloš Ivanović, uz još šestoro srpskih dokumentarista, sredinom ovog meseca pohađati program „IDFA akademija“ u okviru prestižnog festivala IDFA u Amsterdamu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво