Srpski filmovi na Festivalu u Kotbusu

Filmski festival u Kotbusu, usredsređen na istočnoevropske autore i kinematografije, počinje danas i trajaće do 12. novembra, a u program su uvršteni i srpski filmovi, dok će tri nova srpska filmska projekta biti predstavljena u industrijskom delu festivala.

Reditelj Danilo Bećković član je ovogodišnjeg glavnog festivalskog žirija, a njegov film Jesen samuraja biće prikazan u okviru selekcije Nacionalni hitovi.

U glavnom takmičarskom programu našlo se slovenačko-srpsko ostvarenje Družnica reditelja Jana Cvitkovića, dok će u programu Spektrum biti prikazan film Vetar Tamare Drakulić.

U okviru industrijskog dela Festivala u Kotbusu Filmski centar Srbije će okupljenim profesionalcima predstaviti tri srpska filmska projekta u fazi razvoja.

Reč je o projektima Ilijin povratak (Labour Day) producenta Milana Stojanovića i reditelja Mladena Đorđevića, Čulova iskušenja (Trials of Chul) producenta Marka Paljića i Danila Bećkovića u Bećkovićevoj režiji i Autoportret (Autoportrait) producenata Jasminke Jasniger Radovanović i Gorana Radovanovića, koji će režirati Goran Radovanović.

Filmski festival u nemačkom gradu Kotbusu održava se 27. put.

broj komentara 0 pošalji komentar