„Psi laju, vetar nosi“ pred sudom publike

Nova serija „Psi laju, vetar nosi“, u produkciji kuće „Kontrast studios“ i Radio-televizije Srbije, po scenariju Radoša Bajića, spremna je za sud publike. Na Prvom programu, odmah posle Dnevnika, premijerno je emitovana prva od 11 jednosatnih epizoda.

Serija Psi laju, vetar nosi, žanrovski pripada komediji karaktera i naravi. Rediteljka serije Jelena Bajić Jočić, gostujući u Dnevniku RTS-a, otkriva da se ekipa potrudila da plasira i određene društveno-odgovorne poruke. 

„Ovo je priča koja se bavi ljudima sa margine. To su stotine hiljada ljudi koji žive na obodu grada, zagledani u taj grad i snalaze se da prežive. Oni su bez ikakve socijalne, društvene i ekonomske sigurnosti i stabilnosti no, ipak gaje nadu da im svaki novi dan, svako novo jutro donosi mogućnost da prežive i da opstanu“, objasnila je Jelena Bajić Jočić.

U seriji je angažovan veliki broj glumaca. Komentarišući iskustvo rada sa legendama srpskog glumišta, ali i mladim nadama, Jelena Bajić Jočić naglašava da je bila čast i zadovoljstvo sarađivati sa izuzetnom grupom fantastičnih glumaca. 

„Oni su svi dali maksimum svoju energiju, svoj entuzijazam, talenat i dar da zajedno sa mnom udahnemo život tim novim likovima. Upravo je velika pomoć za jednog reditelja kada imamo iskusne, velike glumce kao što su Mira Banjac, Anita Mančić, Tihomir Stanić, Radoš Bajić, koji tumači jednu ulogu, i mnogi drugi, zajedno sa mlađim glumcima gde oni mnogim sugestijama i meni i kolegama pomognu da se napravi nešto dobro i kvalitetno“, zaključila je rediteljka serije. 

Od večeras svake subote gledajte novu seriju Psi laju, vetar nosi na Prvom programu Radio-televizije Srbije.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво