Kenet Brana: Najveličanstvenije brkove u Engleskoj je trebalo napraviti

Najnoviju ekranizaciju čuvene knjige Agate Kristi „Ubistvo u Orijent ekspresu“ potpisuje režiser i glumac Kenet Brana, koji se ovaj put okušao i u ulozi najpoznatijeg detektiva na svetu – Herkula Poaroa.

Кенет Брана: Највеличанственије бркове у Енглеској је требало направити Кенет Брана: Највеличанственије бркове у Енглеској је требало направити

Pripremanje za ulogu Herkula Poaroa za Keneta Branu sastojalo se od čitanja romana o čuvenom detektivu, a sve je počelo godinu dana pre početka snimanja kada je na poklon za rođendan dobio prvo izdanje knjige Tajanstveni događaji u Stajlsu Agate Kristi.

Pored originalne scenografije, režiser je dosta vodio računa o odevnim kombinacijama, ali i o tkaninama od kojih su pravljena odela. Kako je istakao, čak tri meseca njegov tim je proveo eksperimentišući sa tkaninama, kako bi dobili savršeni čvor na kravati Herkula Poaroa.

Najprepoznatljivija odlika čuvenog detektiva su njegovi brkovi, i iz toga razloga, Brana je sakupio sve opise Agate Kristi, i skoro devet meseci radio na tome kako bi zajedno sa vlasuljarima napravio „najveličanstvenije brkove u celoj Engleskoj“. 

Verziju filma Sidnija Lumeta iz 1974. godine, Brana nije video: „Nisam gledao film i to sam uradio svesno. Naš cilj je bio da nađemo novi pristup, zato što smatram da su klasici vredni preispitivanja. Znate, to je kao ono kada podjednako volite sve verzije vaše omiljene pesme. Iz tog razloga sam želeo da radimo na našoj sopstvenoj verziji“.

Film Ubistvo u Orijent ekspresu stiže u domaće bioskope 9. novembra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара