Devet nagrada RTS-u na festivalu igranih serija

U Domu omladine uručene su nagrade 7. međunarodnog festivala igranih serija FEDIS. Na toj jedinoj manifestaciji u jugoistočnoj Evropi koja je posvećena igranom TV sadržaju učestvovalo je deset serija iz regiona. Našoj kući dodeljeno je devet nagrada, između ostalih „Zlatna antena" za najbolju i najgledaniju seriju.

„Ubice mog oca" najbolja je srpska TV serija. Tihomiru Staniću koji je u toj seriji ostvario ulogu načelnika policije „Zlatna antena" za najboljeg glumca. Za isto ostvarenje i nagrada Predragu Gagi Antonijeviću za najbolju režiju.

„Veliko mi je zadovoljstvo da već drugu godinu za redom kao urednik najbolje igrane serije podižem laskavo priznanje Gran pri FEDIS-a i moram da kažem da je serija 'Ubice mog oca' otvorila vrata jednom novom žanru, žanru kriminalističkih serija i da je RTS sa njom stekao milionski auditorijum i veliki broj gledalaca koji je voleo i pratio ovu seriju", rekao je Marko Novaković, urednik dramskog i serijskog programa RTS-a.

„Selo gori a baba se češlja" najgledanija je igrana serija.

Nedeljko Bajić, producent i glumac serije kaže da je punih pet godina „Selo gori a baba se češlja" bila u domovima ljudi širom Srbije i regiona, sa sto jednom epizodom.

„Doduše ova nagrada je samo za taj poslednji peti ciklus. U suštini ovo je nagrada za ceo serijal za koji mogu slobodno da kažem, to su činjenice, nije ničije mišljenje, da je jedna antologijska serija koja je obeležila jednu epohu", rekao je Bajić. 

Nagrada za scenario pripala je seriji „Vojna akademija". Vojkan Borisavljević nagrađen je za muziku, a Ivanka Krstović za najbolje kostime u seriji „Santa Maria della Salute".

Predrag Jočić najbolji je direktor fotografije serija „Selo gori a baba se češlja" i „Sumnjiva lica".

Seriji „Sumnjiva lica" i nagrada za najbolju montažu. Uručene su i Povelje za zapažene uloge u serijama koje su učestvovale na festivalu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво