„Ana Karenjina, sećanja Vronskog” od sutra pred srpskom publikom

Karata za srpsku premijeru filma „Ana Karenjina, sećanja Vronskog” više nema, ali domaća publika ostvarenje Karena Šahnazarova može pogledati narednih dana u bioskopima širom zemlje.

Premijerom filma Ana Karenjina, sećanja Vronskog, koja je zakazana za sutra u 20 časova u Dvorani Kulturnog centra, počinje bioskopski život spektakularne, epske priče o velikoj ljubavi.

Veliko interesovanje brojnih gledalaca potvrđuje i potpuno rasprodata sala Dvorane Kulturnog centra za premijerno prikazivanje.

Film, koji je pripreman i sniman četiri godine, pokazaće svu veličinu ruske kinematografije i veličanstvenu ljubavnu priču koja je i danas inspiracija mnogima, pa i slavnom reditelju Karenu Šahnazarovu koji će povodom premijere biti gost Beograda.

„Za mene beogradska premijera ima veliki značaj, a i sam Beograd je, po mom mišljenju, veoma važan grad za svakog ruskog režisera“, istakao je reditelj uoči dolaska u Beograd.

Radnja filma Ana Karenjina, sećanja Vronskog odvija se u vreme rusko-japanskog rata, u Mandžuriji. Glavni hirurg ruske vojne bolnice spasava život nekolicini ranjenih oficira, među njima i grofu Vronskom.

Kada sazna za njegov identitet odlazi u bolnički stacionar i saopštava mu da je surova igra sudbine i da mu je baš on spasao život, jer grofa smatra odgovornim za tragediju njegove porodice. „Moje ime je Sergej Karenjin, gospodine Vronski, jedini sin Ane Karenjine“.

Ne gajeći bilo kakve iluzije i ne očekujući odgovore, mladi Karenjin Vronskom postavlja pitanje koje ga muči celog života šta je nateralo njegovu majku na kobni čin?

Posle kraćeg oklevanja Vronski odlučuje da ispriča svoju priču o tragičnoj ljubavi sa Anom Karenjinom. Vronski se vraća u prošlost i sa Aninim sinom deli sećanja čiji je zatočenik trideset godina, zapažajući da se ljudi sećaju samo onoga čega žele da se sećaju. Glavne uloge igraju Elizaveta Bojarskaja i Kiril Grebenšhikov.

Film Ana Karenjina, sećanja Vronskog, od sutra će se naći na redovnom repertoaru više od 40 bioskopa u Srbiji.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 12. nov 2017, 22:16)
Verica [neregistrovani]

Ana Karenina secanje Vrobskog

Ekranizaciju Tolstojevih dela prepustati uvek Rusima!
Predivno snimljena tragicna I lepa ljubavna prica!