Ilajeva knjiga spasenja

U ratom razrušenom svetu u budućnosti, čovečanstvo je na ivici egzistencije. Usamljeni junak Ilaj poseduje knjigu koja bi mogla spasiti ljudski rod, ukoliko ne dođe u pogrešne ruke...

„Knjiga spasenja" ("The Book of Eli") je post-apokalitični vestern braće Alberta i Alena Hjuza, sa Denzelom Vašingtonom i Gerijem Oldmanom u glavnim ulogama.

Radnja filma je smeštena 30 godina u budućnost, u svet koji je opustošen serijom ratova.

Posle uništenja, samo mali broj ljudi je preživeo i oni žive u razrušenim gradovima (u svetu koji liči na film „Pobesneli Maks"), vrativši se na način života kao u srednjem veku.

Takvom svetu je primeren glavni junak Ilaj (Denzel Vašington), usamljenik i lutalica sa mračnom prošlošću.

Ilaj poseduje „knjigu spasenja", koja sadrži znanje koje bi moglo iskupiti čovečanstvo.

On će morati da se izbori sa despotom (Geri Oldman) malog, improvizovanog grada, koji želi da se dokopa knjige i da tako stekne apsolutnu moć i vlast.

U ovom ostvarenju glume još i Mila Kunis („Maks Pejn" i serija „Vesele 70-te" ), Rej Stivenson (Titus Pulo iz serije „Rim"), Dženifer Bils („Flešdens"), Majkl Gambon (Dambldor iz filmova o Hariju Poteru) i Malkolm Mekdauel („Paklena pomorandža").

Režiseri filma, braća Hjuz, poznati su po nasilnim ostvarenjima kao što su „Iz pakla" (film o Džeku Trboseku sa Džonijem Depom u glavnoj ulozi) i „Napast za društvo" (sa Semjuel L. Džeksonom).

„Knjiga spasenja" snimljena je sa budžetom od 80 miliona dolara, a premijera u SAD je 15. januara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи