Beogradska publika prva uživala u novom „Blejd raneru“

Premijera filma „Blejd Raner 2049“ održana je sinoć u Beogradu, i to dan ranije nego što film stiže u svetske bioskope.

Tako je publika u bioskopu „Sinepleks“ u Ušću mogla prva posle 35 godina da vidi nastavak kultnog filma Ridlija Skota Blejd Raner, a nastavak kultne naučnofantastične drame od danas može da gleda i publika u Srbiji.

Kuriozitet je da će naša publika film videti pre ostalih u svetu, gde će njegovo prikazivanje početi od sutra.

Za režiju je odgovoran jedan od najboljih reditelja današnjice Denis Vilnev, a u glavnim ulogama su Harison Ford i Rajan Gosling.

Trideset godina posle događaja iz filma Blejd Raner, novi istrebljivač - policajac K iz Los Anđelesa (Rajan Gosling) otkriva dugo skrivanu tajnu, koja može krhko ljudsko društvo da gurne u potpuni haos.

Njegovo otkriće odvešće ga u potragu za Rikom Dekardom (Harison Ford), bivšim istrebljivačem koji je nestao bez traga pre 30 godina.

Režiser Denis Vilnev iza sebe ima ostvarenja Dolazak, Zatočene, Sikario i Naša majka, pa poklonici SF žanra veruju da ih u ovom filmu na velikom platnu očekuje jedan od najambicioznijih filmskih projekata.

Film Blejd Raner Ridlija Skota iz 1982. godine dobio je kultni status, a danas se smatra jednim od najboljih naučnofantastičnih filmova ikada snimljenih.

Scenario su napisali Hempton Finčer, koji je adaptirao roman Sanjaju li androidi električne ovce Filipa K. Dika za prvi deo Blejd Ranera i Majkl Grin (Logan i Osmi putnik: Kovenant).

Osim Harisona Forda i Rajana Goslinga, igraju i Džered Leto, Mekenzi Dejvis, Robin Rajt, Ana de Armas i Dejv Bautista.

broj komentara 0 pošalji komentar