Kejt Vinslet sa dva nova filma „puca“ na Oskara

Međunarodna filmska zvezda Kejt Vinslet imaće tokom jesenje sezone dve premijere, koje bi joj mogle doneti kandidaturu za još jednog Oskara.

Кејт Винслет са два нова филма „пуца“ на Оскара Кејт Винслет са два нова филма „пуца“ на Оскара

Prvog „filmskog Nobela“ joj je doneo film Čitalac 2009.

Glumici koja sa porodicom (dva sina) živi u Engleskoj posrećilo se da će, uprkos činjenici da je prevalila 40 godina, kada filmske glumice ređe dobijaju pozive da snimaju a još manje dobijaju ponude da igraju glavne uloge, imati premijeru 16. oktobra, kada počinje prikazivanje holivudske A produkcije Čudesni točak (Wonder Wheel), koji je režirao Vudi Alen.

Radnja filma se dešava pedesetih godina prošlog veka na Koni Ajlendu gde je još posle Prvog svetskog rata izgrađen najpoznatiji njujorški zabavni park: Vinsletova igra domaćicu koja živi u lošem braku a radi kao konobarica bez ikakve perspektive da nađe bolje plaćeni posao.

Partner joj je Džastin Timberlejk u ulozi spasioca na plaži kome je glavna zabava da zavodi sredovečne ne preterano atraktivne žene.

Drugi film od kojeg očekuje mnogo više je Planina između nas (Mountain Between Us) u režiji Hani Abu Asad, u kojem joj je partner Idris Elba.

Premijera je zakazana za 1. decembar što je za holivudske studije „udarni“ termin pre pravljenja prve selekcije za najvažniju godišnju nagradu.

Razgovor o ova dva filma telefonom je vodila njujorška novinarka Milena Razik, iskusni poznavalac sedme umetnosti.

Zanimljivo je da je Kejt Vinslet sa oduševljenjem pričala o radu sa Vudijem Alenom o kome kruže priče da je introvertan, da „ne radi sa glumcima“, da prepušta najveći deo posla svojim asistentima...

„Prihvatila sam ulogu jer sam imala osećaj 'sad ili nikada' – iako mi je majka bila vrlo teško bolesna i ona se silno radovala da joj ćerka igra u nekom Vudijevom filmu“, rekla je glumica ne krijući da je rad sa ovom živom holivudskom legendom bio veoma naporan.

„Vudi Alen je bio sasvim posvećen filmu i svako pre podne smo provodili na probama da bi posle podne snimali“, istakla je Vinsletova.

Impresioniralo ju je da je Vudi snimao neke scene kojima je bilo posvećeno po deset strana u jednom kadru. Priznala je da joj je najviše muke zadavalo učenje i po tridesetak strana teksta nekog dijaloga i da se budila prepadnuta da će zaboraviti tekst.

„To što je od mene tražio Vudi Alen bilo je tako naporno da mi je snimanje drugog filma, Planina između nas, koji je od nas dvoje glavnih glumaca zahtevao samo da izdržimo veliku hladnoću bilo prava pesma“, nastavila je Vinsletova priču o svom ovogodišnjem angažovanju na filmu.

Da bi mogli da snimaju film o jednom paru koji se nije poznavao pre nego što su doživeli udes na zaleđenoj planini, svakoga dana snimanja su prevoženi helikopterom da severa Kanade gde su snimali najveći deo eksterijera na visini većoj od 3.000 metara i na temperaturama koje su se spuštale ispod minus 30 stepeni Celzijusa.

Glumica je opisala kako su oblačili slojeve odeće i da su izgledali kao reklame za auto-gume „Mišlen“.

„Trebalo mi je 45 minuta da navučem sve slojeve odeće, a i onda su mi se na ledu smrzavale noge posle pola sata snimanja“, požalila se glumica koja je ispričala da je stalno podsećala svog partnera da se što je moguće više trudi jer se plašila da će publici biti dosadno da dva sata gleda isti par kako se bori da opstane.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи