U Gornjem Milanovcu četvrti „praznik za oči“ za ljubitelje kratkog filma

Svečanim projekcijama i dodelom nagrada najboljim filmovima sa „Kratke forme 3“, u Gornjem Milanovcu počeo je Četvrti međunarodni festival kratkog filma. Od skoro 5.000 pristiglih radova, odabrano je 246 koje potpisuju autori iz 52 zemlje.

„Kratka forma“ odavno se svrstala među najznačajnije svetske festivale u oblasti kratkometražne filmske umetnosti. Od 2010. do danas pred milanovačkom publikom predstavljena su 444 filma koji promovišu umetničke vrednosti savremenog filmskog stvaralaštva, kao i nasleđe srpske i svetske kulturne baštine.

„Selekcione komisije izabrale su 246 najboljih filmova. Komisije su zaista dugo radile i imale težak zadatak. Nadamo se da su odgovorile svom zadatku i da će sugrađani uživati u odličnim kratkim filmovima u Gornjem Milanovcu“, objasnio je Boban Stefanović, urednik filmskog programa Kulturnog centra Gornjeg Milanovca.

„Mene kao autora do sada je uvek zanimalo kako to funkcioniše, tako da ćemo videti. Mene, ja lično ne verujem u takmičenje umetnosti, ali trudiću se da sa kolegama postignemo neki zajednički dogovor, da izdvojimo neke najinteresantnije stvari“, istakao je režiser i član žirija Ognjen Isailović.

Festival će u pet filmskih dana predstaviti najbolja ostvarenja u četiri takmičarske kategorije: mikro, mini, kratki film i filmsko stvaralaštvo dece i omladine.

„Najbitnije nam je to što imamo i taj dečji deo, što deca dolaze i što se razmenjuju iskustva i pravimo neke nove, buduće reditelje, filmadžije, koje će osvetlati obraz Srbije“, kaže Dragan Arsić, direktor Kulturnog centra Gornji Milanovac.

U Gornjem Milanovcu kažu da su ponosni što četvrtom kratkom formom, osim sedam festivalskih godina obeležavaju i 50 godina dolaska prve filmske nagrade u njihov grad.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи