„Borg i Mekinro“ od četvrtka u više od 20 bioskopa

Švedski film „Borg i Mekinro“, koji je do sada prodat u preko 150 zemalja širom sveta, u Srbiji će premijerno biti prikazan 27. septembra od 20 časova u bioskopu „Sinepleks“ u tržnom centru „Ušće“, a već od četvrtka biće na redovnom repertoaru bioskopa u Srbiji.

„Борг и Мекинро“ од четвртка у више од 20 биоскопа „Борг и Мекинро“ од четвртка у више од 20 биоскопа

Film donosi priču o ikoni belog sporta Bjernu Borgu i njegovom najvećem rivalu Džonu Mekinrou, ljudima koji su promenili tok tenisa i ceni koji su platili na tom putu. Glavne uloge tumače Sverir Gudnason, jedna od najvećih mladih filmskih zvezda iz Švedske, i američki glumac Šaja Labaf.

Podršku glavnim zvezdama pružaju međunarodno priznati glumac Stelan Skarsgard, koji tumači lik Borgovog trenera, kao i Tuva Novotni koja igra tadašnju Borgovu ženu. U filmu se pojavljuje i Borgov sin Leo, koji igra mladog tenisera na početku karijere.

Reditelj ostvarenja Janus Mec Pederson, nakon svetske premijere filma, rekao je da je rivalstvo Borga i Mekinroa učinilo da vreme stane: „To su dva legendarna igrača, dve ikone. Ovaj film je više od biografije, više od filma o tenisu, nešto uzvišeno, iznad samog sporta“.

Kritičari širom sveta smatraju ovo najboljom ulogom Šaje Labafa, a glumac za legendarnog tenisera kaže da je uneo nešto novo u igru. „(Mekinro) Koristi bes kako bi plašio protivnika, ali i podstakao sebe. U tom smislu, smatram ga umetnikom, veoma ga poštujem i bila je čast igrati ga na velikom platnu“, objasnio je Labaf.

Legendarni teniseri, iako odavno nisu aktivni igrači, tokom proteklog vikenda u Pragu učestvovali su na prvom takmičenju "Rod Laver Cup", gde su vodili ekipe Evrope (Borg) i Ostatak sveta (Mekinro). Iako je ekipa Evrope pobedila, ovo je bio trenutak koji je okupio najveće teniske zvezde u istoriji na čelu Nadalom i Federerom, ali i slavnim Lejverom, koji je i uručio pehar Borgu.

Domaća publika će film Borg i Mekinro u bioskopima gledati od 28. septembra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи