Paolo Đenoveze otvorio Festival italijanskog filma

Projekcijom ostvarenja „Potpuni stranci“ počeo je program Festivala italijanskog filma u Beogradu, a zvaničan početak manifestacije označio je autor tog filma, italijanski reditelj Paolo Đenoveze.

Паоло Ђеновезе отворио Фестивал италијанског филма Паоло Ђеновезе отворио Фестивал италијанског филма

Pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Italije u Beogradu, kulturno udruženje "Excellence" od 16. do 24. septembra organizuje "VIII Film Fashion Festival", festival italijanskog filma u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu, Jugoslovenskom kinotekom i Italijanskim ministarstvom za kulturno nasleđe i turizam (MIBACT).

Tim povodom u Ambasadi Republike Italije u Beogradu održano je predstavljanje festivala i novih mogućnosti unapređenja saradnje dve zemlje. Na konferenciji su govorili ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco, reditelj Paolo Đenoveze, glumac i scenarista Rolando Ravelo, umetnička direktorka festivala italijanskog fima Gabrijela Karluči i upravnik Muzeja Jugoslovenske kinoteke Marjan Vujović.

Gost festivala je proslavljeni italijanski reditelj Paolo Đenoveze, čiji je film Potpuni stranci otvorio festival.

„Zadovoljan sam što je moj film videla publika u 50 zemalja u svetu, a u 35 država tražili su prava za rimejk ostvarenja i to je primer kako italijanski fim može da se izveze u svet“, istakao je Đenoveze.

Umetnička direktorka festivala Gabrijela Karluči predstavila je prateći program: „Instalacije i modne kreacije dveju modnih kuća 'Gatinoni' i 'Todorović' postavljene su u Jugoslovenskoj kinoteci, ali i izložba savremenih umetnika iz Italije i Srbije među kojima su Milija Belić, Marko Gavrilović, Ivana Milev, Emanuela Frojeli, Mikaela Latancio i Paolo Radi“.

Događaju u Jugoslovenskoj kinoteci prisustvovao je i naš glumac, reditelj i producent Dragan Bjelogrlić, zatim glumac Dejan Lutkić, kao i brojni predstavnici srpske i italijanske filmske industrije koji imaju ugovorene poslovne sastanke i obilaske lokacija za snimanja filmova širom Beograda.

Jedan od ciljeva Festivala italijanskog filma u Beogradu je uspostavljanje bliže saradnje Italije i Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво