Festival italijanskog filma u Kinoteci od 16. do 24. septembra

Projekcijom filma „Potpuni stranci“ u režiji Paola Đenovezea, 16. septembra, u Jugoslovenskoj kinoteci biće otvoren Festival italijanskog filma u Beogradu. Reditelj će nakon projekcije filma razgovarati sa publikom.

Festival se organizuje pod pokroviteljstvom Ambasade Republike Italije u Beogradu, u saradnji kulturnog udruženja "Excellence", Italijanskog institututa za kulturu u Beogradu, Jugoslovenske kinoteke i Italijanskog ministarstva za kulturno nasleđe i turizam.

Biće to jedinstvena prilika da publika uživa u remek-delima i savremenim filmovima italijanske kinematografije.

Sve projekcije održavaju se u Jugoslovenskoj kinoteci u Uzun Mirkovoj 1 u Beogradu, od 16. do 24. septembra. Kao dodatak projekcijama, 17. i 18. septembra Jugoslovenska kinoteka biće domaćin profesionalnih susreta filmskog tržišta dve zemlje, sa ciljem stvaranja koprodukcija ili samostalnih produkcija.

Osim producenata i filmskih distributera, na poslovnim susretima učestvuju i predstavnici za film ministarstva Italije za kulturno nasleđe i turizam (MIBACT), Italijanske filmske komisije, asocijacije ANICA i predstavnik RAI Sinema za kupovinu inostranog programa.

Biće organizovana i poseta filmskim studijima u okolini Beograda, a italijanskim filmskim predstavnicima biće prikazani novi filmovi srpske kinematografije.

Ovogodišnje izdanje festivala prikazaće novu generaciju italijanskih reditelja, a sam događaj predstavlja saradnju Jugoslovenske kinoteke i Instituta Luče Činečita koji zajedno selektuju filmove i organizuju posete filmskih delegacija dve zemlje.

broj komentara 0 pošalji komentar