Niška tvrđava 52. put u rukama glumaca

Uz reči predsednice žirija Jelice Sretenović „Tvrđava je naša“ u Nišu su sinoć počeli 52. Filmski susreti. Na otvaranju je uručena nagrada za životno delo „Pavle Vuisić“ glumici Svetlani Bojković. Od ukupno 13 filmova u zvaničnoj konkurenciji sinoć su prikazani „Stado“ i „Ustav Republike Hrvatske“.

Filmski susreti otvoreni su uz dozu glamura na crvenom tepihu, brojne glumce na sceni Letnje pozornice i omiljenu rečenicu svih predsednica žirija, ove godine, glumice Jelice Sretenović koja je proglasila sedmodnevnu „vladavinu“ glumaca gradom.

Ogromnu zahvalnost dugujemo gradu i niškoj publici rekla je Svetlana Bojković kojoj je ove godine Udruženje filmskih glumaca dodelilo nagradu za životno delo „Pavle Vuisić“.

„Za mene lično, ova nagrada znači potvrdu da moj život koji sam posvetila glumi, da je dolazio do vaših srca i da je zato imao i još uvek ima smisla“, rekla je Svetlana Bojković zahvaljujući se na priznanju.

Više od pola veka glumci rado dolaze u Niš. Citirajući Čehova, glumica Vesna Trivalić istakla je da je nežna duša i da joj festival u Nišu izgleda čarobno.

„Znamo da ovaj grad tih sedam dana živi za nas, za ovaj festival. Veoma se lepo osećamo jer narod nas čeka da se pojavimo“, kaže glumac Milan Vasić.

Večeras su na programu tri filma - Santa Maria della Salute, Afterparti i Zona Zamfirova drugi deo. O osam festivalskih nagrada odlučivaće žiri sa Jelicom Sretenović na čelu. 

Pokrovitelji Grad Niš i Ministarstvo kulture, za Filmske susrete izdvojili su 16 miliona dinara, odnosno 3,5 miliona dinara, a organizatori su Niški kulturni centar i Udruženje filmskih glumaca.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи