Krimi-komedija „D buks of knjige: Slučaj pravde“ uskoro u bioskopima

Dugometražni igrani film „D buks of knjige: Slučaj pravde“ u kojem između ostalih igraju Nebojša Glogovac, Zoran Kesić i Nikola Pejaković, od jeseni će se prikazivati i u domaćim bioskopima.

Premijerno je prikazan na Filmskom festivalu u Herceg Novom, potom na upravo završenom Filmskom festivalu u Sarajevu.

U pitanju je ostvarenje „crnogorskih Pajtonovaca“, humorističke grupe „D buks of knjige“ (The Books of Knjige), čiju režiju potpisuje Zoran Marković.

„Sve ono što je i nama kao autorima bilo smešno to je publika u Sarajevu ispravno detektovala i propratila reakcijom. Ipak, ovo je blagonaklona festivalska publika koja je tu isključivo bila zbog nas. Videćemo na jesen kad film uđe u redovnu bioskopsku distribuciju koje će biti reakcije ljudi koji nas i ne poznaju najbolje“, kaže Marković.

Pored standardnog pojavljivanja ekipe „Buksovaca“, koji tumače dvojicu glavnih likova – suludih policijskih inspektora, koji rade na slučaju razrešenja ubistva, mafijaškog vernika i doušnika koga tumači režiser filma lično, pojavljuju se i zvezde iz regiona.

Tako Nikola Kolja Pejaković glumi glavnog negativca, dok su odlične epizode ostavarili Nebojša Glogovac, Zoran Kesić, Stefan Bundalo kao i član originalne postave „Nadrealista“ – Zenit Đozić.

„Mislim da će publika biti prijatno iznenađena estetikom filma. Žanrovski je čak bliže klasičnom krimi ostvarenju nego komediji, što će reći da je krivudavi zaplet filma uspeo da nametne neizvesnost koja drži pažnju. Ne znam da li će film imati inostrani festivalski život zbog svoje verbalnosti na kojoj se zasniva humor TBOK-a koji je teško prevodiv, ali sam siguran da će se domaćoj i regionalnoj publici jako svideti jer tako nešto do sad nisu imali prilike da vide“, istakao je glumac Goran Vujović koji tumači lik inspektora Rajka.

Muziku za film komponovao je Nemanja Nedeljković, član niškog hip-hop dvojca „Stereo banana“, dok scenario potpisuje Aleksandar Radunović Popaj. Direktor fotografije je Dalibor Tonković, a montažer Aleksandar Šmit.

Film će se naći na repertoaru crnogorskih bioskopa već u oktobru, a nakon toga, početkom novembra, nakon beogradske i novosadske premijere naći će se na repertoarima bioskopa širom Srbije i regiona. Distributer je „Art vista“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво