„Senke nad Balkanom“ pretpremijerno na festivalu u Sarajevu

U okviru programa 23. filmskog festivala u Sarajevu pretpremijerno će biti predstavljena serija „Senke nad Balkanom“ Dragana Bjelogrlića, nastala u koprodukciji Radio-televizije Srbije i „Kobra filma“.

Produkcioni i umetnički dometi televizijskih serija u protekloj deceniji dostigli su nivo velikih filmskih ostvarenja, otuda ne čudi praksa koja je odnedavno uvedena na regionalnim festivalima, da publika ima priliku da vidi i epizode serija koje će na malim ekranima obarati rekorde gledanosti.

„To jeste novi trend da serije dobijaju sada status umetničkih projekata i mnogi festivali u svetu promovišu razne značajne serije. Eto, mi smo dobili tu privilegiju da filmski festival u Sarajevu izabere baš našu seriju da predstavlja region“, rekao je reditelj i glumac Dragan Bjelogrlić.

Istorijska fikcija pomešana sa žanrovima trilera i misterije smeštena u doba uzmeđu dva svetska rata, u seriji Senke nad Balkanom u centar pažnje stavlja Beograd tog doba u kome se ukrštaju i sukobljavaju interesi, politika, kapital i kriminal.

„Posebno mi je zanimljivo pošto će tu biti, na Sarajevo film festivalu, publika iz celog regiona, a i dosta gostiju iz inostranstva, tako da ćemo videti, ono što je mene najviše zanimalo dok sam radio ovu seriju, kako ta serija komunicira sa ljudima koji ne znaju toliko našu istoriju i našu stvarnost“, istakao je Bjelogrlić.

Prva epizoda serije Senke nad Balkanom premijerno će biti prikazana na RTS-u 21. oktobra, a istovremeno počinje i emitovanje na nekoliko regionalnih nacionalnih televizija.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво