Otvoren 64. Pulski filmski festival

Projekcijom filma Lavina Stanislava Tomića i uobičajenim spektakularnim vatrometom otvoren je 64. Pulski filmski festival, pre projekcije filma festival je proglasila otvorenim ministarka kulture u Vladi Hrvatske Nina Obuljen Koržinjek.

„Vitalnost ovog značajnog festivala potvrđuje se uvek iznova u ovom divnom ambijentu arene koja je nastala u prvom veku. Hrvatski film je poslednjih godina imao puno uspeha na međunarodnim festivalima i to je rezultat sistemske podrške sedmoj umetnosti u Hrvatskoj“, rekla je ministarka.

Skoro 5.000 ljudi u pulskoj Areni pozdravila je i direktorka festivala Gordana Resović, zahvalivši se svim filmskim umetnicima čija će dela biti prikazana u programu ovogodišnjeg festivala.

„Godinama unazad dokazujete da ste najbolja filmska publika na svetu. Drago mi je što smo vam pripremili bogatiji i sadržajniji filmski program nego ikad i nadam se da ćete iz Pule poneti lepe slike i odlične kinematografske uspomene“, rekla je Resovićeva.

Program su vodili Iva Šulentić i Ivan Vukošić. Publika koja je ispunila monumentalno zdanje arihtekture rimskog carstva nastale u prvom veku prolazila je kroz kutiju, a njihova lica bila su na najvećem filmskom platnu u Hrvatskoj.

U okviru programa „Pula film festivala“ biće prikazana dugometražnih igranih filmova hrvatske proizvodnje, od čega će polovina imati premijeru pred publikom u areni.

Publika će imati priliku da pogleda 170 filmova, od toga 88 premijera na 20 lokacija u okviru 15 filmskih programa. Sutra uveče, u glavnom programu festivala u Pulskoj areni biće prikazani filmovi Goran Nevija Marasovića i Naša svakodnevna priča rediteljke Ines Tanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво