Najgledanija španska serija od danas na RTS-u

Serija „Gospođa“ donosi dašak velikih ljubavi iz starih vremena, kada su se cenili lepi maniri i romantika, a od danas u njoj mogu da uživaju gledaoci na Prvom programu RTS-a svakog radnog dana u 10 časova, i istog dana u repriznom terminu na Drugom programu od 17 časova.

Nagrađivanu dramu Gospođa za vreme premijernog prikazivanja u Španiji gledalo je u proseku čak četiri miliona gledalaca i tokom tri sezone držala je poziciju najgledanije serije na španskoj televiziji.

Gospođa je drama o pravoj ljubavi epskog karaktera, koja uspešno kombinuje romantiku, realizam i istorijsku hroniku.

Smeštena u mali provincijski grad na severu Španije, tokom burnih dvadesetih godina prošlog veka, koje su obeležile klasne borbe pod diktaturom Prima de Rivere, radnja serije Gospođa prati ljubavnu priču Viktorije Markes (Adrijana Ugarte) i Anhela Gonzalesa (Rodolfo Sanćo) - dvoje mladih koji pripadaju različitim svetovima.

Ona je ćerka uglednog poslovnog čoveka, vlasnika rudnika gvožđa i fabrike duvana, čija se porodica vratila iz Latinske Amerike pošto se obogatila trgovinom, dok je Anhel skromnog porekla.

Od oca je nasledio saosećajnost sa radnicima, a od pobožne majke ljubav prema hrišćanstvu. Uprkos iskrenim emocijama, okolnosti i društvene norme prisiljavaju ovaj zaljubljeni par da se rastane. Usamljena i povređena, Viktorija pokušava da pronađe smisao života preuzimajući upravu nad očevom kompanijom.

Njen voljeni pravi radikalan rez - odlučuje da postane sveštenik. Viktorijina neobična, i za to vreme revolucionarna odluka, uvodi u ljubavni trougao još jednog muškarca. Reč je Gonzalu Lopezu (Roberto Enrikes), Markizu del Kastro, partneru njenog oca koji ima ambicije da kontroliše poslove porodice Markes.

Viktorija će na poslovnom i ličnom planu osetiti ekstremne društvene razlike, koje su karakteristične za zemlju u tom periodu. Mada će postati gospođa de Kastro, pitanje je kome će njeno srce pripasti na kraju. Onome kome je nuđeno ili onome kome je suđeno...

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво