Pobednica Kana Dajen Kruger za RTS: Uloge u evropskim filmovima zanimljivije od holivudskih

Dodelom nagrada i projekcijom novog filma Romana Polanskog „Zasnovano na istinitoj priči“, u Kanu se završava 70. Filmski festival. Među najzapaženijim glumcima jubilarne svetkovine je holivudska zvezda Dajen Kruger koja je ostvarila jednu od najboljih ženskih uloga u filmu o terorizmu „Niotkuda“. Tim povodom ekskluzivno je govorila za RTS.

Dajen Kruger, holivudska glumica nemačkog porekla, kojoj je inspiracija bila Romi Šnajder, poznata je po ulogama u američkim filmovima Troja, gde je oživela Jelenu Trojansku, i Tarantinovim Nemilosrdnim gadovima, ali i nizu evropskih, pretežno francuskih ostvarenja poput Zbogom, moja kraljice gde je igrala Mariju Antoanetu. U trileru o neonacizmu Niotkuda nemačkog reditelja Fatiha Akina, glumi ženu koja, poput samuraja, kreće u pohod osvete stradale porodice.

Ovo nije samo priča o terorizmu, već i o ljudima koji su pretrpeli gubitke. Kako ste se povezali sa glavnom junakinjom?

„Nikada ništa ne čujemo o ljudima koji su nakon tragedije ostali sami. Kad čujem za užasne napade koji se sve češće događaju, osećam da otupljujem prema tom užasu današnjice, jer se pretvara u brojke. Čuješ da je dvadeset dvoje ljudi poginulo u Mančesteru, pa nekoliko dana gledamo na televiziji užasne prizore, objavimo na Instagramu da ćemo biti uz njih... A onda se desi nešto drugo i vesti pređu na sledeću tragediju. Nikad ne čujemo šta je s ljudima koji pretrpe gubitke. Kako nastave da žive...“, objašnjava glumica Dajen Kruger.

U američkom rimejku skandinavske serije koja je osvojila svet Most, Dajen Kruger moćno je interpretirala lik detektivke sa Aspergerovim sindromom.

Da li se snažnije uloge češće pronalaze u TV serijama nego u igranim filmovima?

U Americi definitivno sve više. Snimaju dobre filmove, ali retki su i teško ih je snimiti. Mislim da je ovo vreme sjajnih prilika koje „Amazon“, „Netfliks“ i televizija uopšte danas pružaju glumicama i rediteljima.

Evropa ili Holivud – ko nudi zanimljive uloge?

Rekla bih da je to dosad bila Evropa. Volim da radim u Americi, ali filmovi se razlikuju –više su okrenuti zaradi, žele da dopru do što više ljudi. To nije obavezno loše, ali mislim da je evropski film autorskiji i glumicama nudi kompleksnije uloge.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара